| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat | 
Masa begitu cepat berlalu…harini dah 28 Ramadhan dan lagi 2 hari je lagi nak Raya . Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita Bila Syawal Menjelang . Ianya diraikan dengan penuh kegembiraan oleh semua umat Islam dan tak terkecuali la diriku .
Sedih jugak bila Ramadhan berakhir , itu adalah ketentuan dariNYA dan andai dipanjang umur , Insya ALLAH dapat kita berjumpa dengan Ramadhan lagi .  Semoga diberi kesihatan yang berpanjangan olehNYA , Aamiin .

Persiapan Raya Ala Kadar – Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita Bila Syawal Menjelang


Lame rasenyer tak update blog ni..bukan takde masa .. tapi tak berpeluang . Persiapan raya kali ni ala kadar je tapi untuk si hero Khalish boleh tahan gak le . Naik gile plak bile tengok barang barang baby , semua comey !!
Geram dibuatnyer dan untuk kesekian kalinya kuih tunjuk menjadi rutin utama tapi this yer tak beli lagi pun . Maybe beli kat kampung jela , sedap pun sedapkan . Harga boleh tahan la agak murah dan rasanya masih lagi original air tangan orang kampung . Sal akan balik Melaka dulu dan 2nd day baru balik Johor . Setahun sekali berkumpul ,  seronok  weh sebab banyak story bila jumpa ni .. kihkihkih . Tapi dalam kegembiraan tu tetap terselit kesedihan sebab Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita Bila Syawal Menjelang . 
Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita .. Syawal Menjelang
Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita .. Syawal Menjelang – sedih lak rasa

Kenangan Manis Zaman Dahulu ..

Bila terkenang balik zaman budak budak , boleh sakan tergelak sendiri . Mana tak nyer , jalan sakan merata satu kampung , masuk taman keluar taman , mana ceruk tak masuk …hopefully heroku tak ikut jejak langkah ibunya tapi rasa semacam lak dalam hati ni bila Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita Bila Syawal Menjelang !!
Banyak amalan baik yang boleh kita lakukan dan terbuka luas pada bulan Ramadhan yang kita perlu rebut . Kemanisannya pula kita akan dapat di bulan Syawal . Sesungguhnya ketentuan Allah SWT itu cukup tersusun kan ??
Dulu dulu takpe lagi nak jalan jauh jauh ni , kes culik pun kurang . Tapi la ni parents kena lebih berhati-hati . Awasi anak anak anda yea dan jangan biarkan mereka jalan berseorangan . Sal ni dah  macam ‘Pesanan Khidmat Masyarakat’ plak tapi ape salahnyer kan saling ingat mengingatikan…
Mood raya tahun ni agak berlainan sedikit tau sebab Sal dapatcuti lame ckit dan yang lebih penting dapat luangkan masa bersama Mr Hubby tersayang & My Lovely Lil Hero – Ramadhan Pergi Meninggalkan Kita Bila Syawal Menjelang
Akhir kata…Selamat Menyambut Sinar Syawal yang bakal menjelang tiba .. Maaf Zahir Batin .