Sayur Campur Koboi – Bila malas masak Sal suka buat menu yang simple , makan dengan nasi panas .. perghhh . Alhamdulillah . Janji ada sayur dan sememangnya sayur takleh nak dipisahkan dalam menu harian Sal . Sanggup tak makan kalau takde sayur sebab rasa kekurangan dan tak lengkap kalau takde sayur . hehehe … korang camne lak ???

Sayur Campur Koboi … Resipi/Resepi Mudah

Resipi/resipi paling mudah bila balik keja bagi Sal sayur campur koboi ni . Masuk je dapur , tumbuk seulas bawang putih , sedikit ikan bilis dan seulas bawang merah (ada orang tak masuk) – tumbuk dulu then tumis dalam kuali . Lepas tu masukkan semua sayur yang kita nak goreng tu . Sebab tu istilah Sal sayur campur koboi . Nak berkuah sikit masukkan air tapi jangan banyak sangat .

Tak lama manapun nak masak sebab sayur ni kalau masak lama hilang khasiatnya . Dan Sal pun memang tak kan goreng lama sebab perut dah terlalu lapar . Sape suruh tak makan waktu lunch kat opis kan …. sendiri cari pasal namanyer .

sayur campur koboi
resepi/resipi mudah .. sayur campur koboi

Seandainya kornag rajin , boleh tambah ikan goreng . Haaa dah ada 2 menu kan ? Bukan susah pun nak buat menu makan ni tambah bila kita baru balik dari keja . Cuma kalau kemalasan tu timbul takleh nak buat ape la kan . Perut akan terus dalam kelaparan .

Sal ni pun kadang timbul gak kemalasan , tambah balik keja dah penat . Roti je la peneman setia .. huhu . Korang jangan ikut kemalasan Sal ni ha .

BACA JUGA: Resepi Kuih Lopes Mudah Sukatan Cawan