| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat |
Bila malas masuk dapur , mulanya Sal akan fikir nak masak sesuatu yang simple dan mudah dari segi penyediaan . Kiranya tak la ambil masa yang lama , kalau masuk dapur lama lama hehehe akan jadi malas balik . Jom la kita try murtabak maggi simple .. harap jadila .
Tetiba dapat idea nak jengah blog Dapur Tanpa Sempadan sape lagi kalau bukan PCM kan . Mana tau bila singgah sana dapat idea nak masak apa dan ternyata tidak mengecewakan . Dapat gak akhirnya , kalini Sal nak try buat murtabak megi . Rasanya bahan yang dinyatakan pun ada cuma Sal tak follow 100% pun . Mana yang ada Sal guna .

Jom Try Murtabak Maggi Simple

Terus Sal bergegas masuk dapur dan tumis apa yang patut…..

 

Dah siap Sal satukan semua bahan dimasukkan dalam ‘Periuk Ajaib’ . Ajaib la sangatkan , senang bila ada ni .. semua pun boleh !!

Dan akhirnya…..sedia untuk dinikmati…Sal makan dengan sos cili je..tak buat sos muratabak tapi kalau ada yang nak try resepi penuh….klik > SINI <  rugi kalau tak try ….
Murtabak Maggi Simple

 

Selamat Mencuba Korang !!