Petua Hilangkan Parut atau Tompok Hitam di Wajah – Bila muka kita ada parut terutamanya parut jerawat mesti rasa tak selesa kan ? Sal pun gitu gak , kalau boleh nak bagi cepat hilang tapi untuk hilang dalam sehari dua memang agak suka . Kalau dalam seminggu tu Insha Allah . Meh Sal nak share cara atau Petua Hilangkan Parut atau Tompok Hitam di Wajah .

Korang Patut Cuba Petua Hilangkan Parut atau Tompok Hitam di Wajah

Kalini Sal nak sharing untuk hilangkan parut atau tompok hitam pada muka . Bahan sangat mudah sebab kita hanya perlukan serbuk kunyit dan jus nanas . Tak susah nak cari dua bahan ni . Untuk dapatkan jus nanas tu just blend je . Senang sangat pastu tapis dapatlah jus nyer kan . hehehe …
Lepas tu korang gaulkan serbuk kunyit dan jus nanas tadi . Jadikan macam pes dan sapu rata kat muka . Nak sapu ke seluruh muka pun boleh buat macam pakai masker . Biarkan kering seketika dan lepas dah kering boleh cuci dengan air suam .
Petua Hilangkan Parut atau Tompok Hitam di Wajah
banyak jugak kegunaan nanas dan salah satunya untuk hilangkan parut atau tompok hitam di muka

Pada yang rajin boleh pakai dua atau tiga kali dalam seminggu . Korang akan ampak kesan bila parut atau tompok hitam  pudar dan hilang sikit demi sikit . Buat selalu ok dan tips satu lagi jangan malas .

BACA JUGA: Nak Bibir Merah Semulajadi Tak

Nanas ni banyak khasiat dan produk yang Sal guna pun ada yang berasaskan nanas . Memang best dan berkhasiat untuk penjagaan kulit wajah .

Selamat Mencuba ya !!