Penah tak korang alami gusi selalu berdarah masa gosok gigi ?? Sal sebelum ni boleh dikatakan kerap gak…maybe gusi kurang sihat dan pilihan ubat gigi yang tak tepat…jadi nyer kan…Sal ni taknak la berputus..
Kadang tu geram gak sebab bila gosok gigi…keluar darah….geli pun ade…sampai la satu masa tu Sal keluar beli barang dapur…terpandang ubat gigi baru kelauran colgate…tergerak hati nak try..manala taudapat settlekan masalah Sal ni…
Jangan tak tau…sebelum beli tu agak lama jugakla Sal ‘membelek’ kotak ubat gigi…saja nak baca untuk memuaskan hati…takut tersalah beli pun ye jugak…
Macam menarik je nak try colgate plus Sugar Acid Neutraliser ni…tapi ada betulnya….gula bila dibiarkan akan jadi penyebab kepada masalah pada gigi… asid gula lagi la bahaya…so sayangilah gigi anda…
Dan setelah beberapa bulan Sal guna colgate jenis ni…alhamdulillah…takde lagi dah masalah gigi berdarah…berbaloi la pakai…sape tak sayang gigi kan !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari