Colgate Plus Sugar Acid Neutraliser Hilang Masalah Gusi Berdarah – Penah tak korang alami gusi selalu berdarah masa gosok gigi ?? Sal sebelum ni boleh dikatakan kerap gak maybe gusi kurang sihat dan pilihan ubat gigi yang tak tepat .  Sal tak nak la berputus asa untuk cari ubat gigi yang bersesuaian .

Akhirnya Colgate Plus Sugar Acid Neutraliser Hilang Masalah Gusi Berdarah

Kadang tu geram gak sebab bila gosok gigi keluar darah , geli pun ade sampai la satu masa tu Sal keluar beli barang dapur kat AEON dan terpandang ubat gigi baru keluaran colgate . Tergerak hati nak try dan manala tau dapat settlekan masalah Sal ni . Tak sanggup woo asyik berdarah je gusi .
Jangan tak tau , sebelum beli tu agak lama jugakla Sal ‘membelek’ kotak ubat gigi . Saja nak baca untuk memuaskan hati dan takut tersalah beli pun ye jugak…
Macam menarik je nak try colgate plus Sugar Acid Neutraliser ni . Tapi ada betulnya , gula bila dibiarkan akan jadi penyebab kepada masalah pada gigi .  Asid gula lagi la bahaya so sayangilah gigi anda .

BACA JUGA: Gosok Gigimu Sayang

Lepas makan jangan lupa gosok gigi dan tolong jangan dibiarkan tanpa digosok . Gigi ni kalau dah rosak .. penangan dia tu diaaaaa . Tak sanggup nak hadap oii ..

It is clinically proven to fight tooth decay in two ways:

  • Its patented Sugar Acid Neutraliser helps de-activate sugar acids in plaque before they can harm teeth.
  • With Fluoride & Calcium, it also strengthens and remineralises the enamel to help prevent cavity formation.
Colgate Plus Sugar Acid Neutraliser Hilang Masalah Gusi Berdarah
Colgate Plus Sugar Acid Neutraliser Hilang Masalah Gusi Berdarah
Dan setelah beberapa bulan Sal guna colgate jenis ni , Alhamdulillah takde lagi dah masalah gusi berdarah . Berbaloi la pakai , sape tak sayang gigi kan . Sal setakat ni dengan anak anak pun Sal dah take serious tentang penjagaan gusi dan gigi .
Ape pun , colgate tetap pilihan dihati Sal seisi keluarga setakat ni . Terbukti ianya berkesan dalam penjagaan gusi dan gigi . Korang try la yea .