Tetiba teringin nak makan Kek Lapis Sarawak basah…kehendak tekak ni bukan boleh ditahan..mula la Sal mencari..cumanya tak nak yang buat di area Semenanjung….nak yang ori dari Sarawak…ngade je bunyi nyer kan….huhuhu…
Sendiri cari pasal…sape suruh…maka bermulalah pencarian gigih mencari Kek Lapis Basah ori dari Sarawak….tak kan nak mohon cuti ke Sarawak…tak mungkin jawapan nyerrrrr…keja kat opis melambak benor sekarang ni…..fikir punya fikir…Sal mesti gunakan talian hayat yang ada…mintak bantuan kengkawan…
Dan akhirya selamat sudah sampai depan mata…alhamdulillah syukur…dipermudahkan … nampak tak tulisan kat bungkusan…agak agak korang la kan..betul ke sedap ???
Pernah timbul isu suatu ketika dulu kek lapis sarawak TAK HALAL…tapi tu dulu okeh !! Sal dah check…tak timbul lagi isu kehalalan..adat orang berniaga….hurmmmm…maleh nak story panjang panjang…
Meh kita citer balik pasal kek lapis sarawak idaman Sal ni…Sal suka sejenis je..perisa masam manis..yang lain ‘kureng’ sikit tekak nak terima…dari tak makan nanti better beli yang kita suka kan..takdela membazir nanti…Sal order banyak sikit…so boleh sharing makan dengan kengkawan kat opis…mulanya nak beli takdela sampai sekotak tapi dalam diam kawan yang Sal kirim tu niatnya nak bagi as a hadiah…Allahu…terharu betul..moga murah rezeki beliau dan dipermudahkan dalam apa jua urusan yang dilakukan …amin…
Dan pagi ni Sal bawak gak sebagai bekalan kudapan kat opis…kang dah start keje…tak sempat nak turun cafe..ehhh lupa nak bagitau..tak rugi beli kek lapis keluaran Asma Cake House ni…ternyata sedap..masuk dalam mulut lembut je…dan yang penting rasanya…sangat tidak mengecewakan….
Pada yang pegi Sarawak…tryla beli ya !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari