Pra Sekolah Beri Pelbagai Pendedahan – Suka gak Sal tengok aktiviti Pra Sekolah Khalish . Macam macam pendedahan yang diberikan . Pembelajaran zaman dulu dulu dengan sekarang ternyata berbeza . Macam Sal dulu sekolah tadika adela jugak belajar mewarna dan selebihnya banyak main kot , hehehe .

Ternyata Pra Sekolah Beri Pelbagai Pendedahan

Tapi zaman sekarang lain . Anak anak diberi modul pembelajaran berlainan setiap minggu . Kagum Sal tengok , padan la bila balik rumah Khalish nak cuba macam macam dan yang terkini teacher send gambar anak anak belajar deco ice cream .

Comel tengok gelagat masing masing dan Sal terbayang keletah anak anak nak scope ice ceram , tengah sibuk deco , ice cream meleleh kat tangan , sure cecepat nak makan . Seronok betul  sambil tu menguji kesabaran anak anak dan cikgu pun sama gak . Alangkan kita pun tak sabar kadang tu dengan kerenah anak , ce bayangkan cikgu nya tu .. hehehe . Sabar je la kan .

Pra Sekolah Beri Pelbagai Pendedahan
pandai Khalish deco ice cream sendiri …
Tak semestinya kita perlu hantar anak anak masuk ke sekolah yang mahal kan ??? yang penting pemantauan dari rumah .. jangan biarkan 100% tanggungjawab mendidik diberikan pada cikgu sekolah . Sebagai ibu bapa , kita perlu mainkan peranan sewajarnya dan biarpun sibuk dengan kerja anak anak jangan diabaikan pulak .

BACA JUGA: Khalish Dah Pandai Buat Pizza Sendiri !!

Sebetul ya Sal tak pernah terfikir nak hantar anak masuk pra sekolah . Konon memula tu nak hantar anak anak masuk sekolah private . Yelah , sape tak nak yang terbaik untuk anak anak kan . Tapi Sal mula bertukar fikiran bila kengkawan yang pernah hantar anak ke Pra Sekolah kongsi cerita tentang aktiviti dan pembelajaran yang disediakan .

Selain menyediakan murid untuk memasuki tahun satu , Pra Sekolah turut mengambil kira keseimbangan pembelajaran dan fasiliti yang menyerupai sekolah yang sebenar . Mana taknya , Pra Sekolah dalam kawasan sekolah kan . Banyak manfaat yang boleh anak anak pelajari . Ada masa Sal story lagi ya .