Suka gak Sal tengok aktiviti Pra Sekolah Khalish….macam macam pendedahan yang diberikan…pembelajaran zaman dulu dulu dengan sekarang ternyata berbeza…macam Sal dulu sekolah tadika adela jugak belajar…mewarna…dan selebihnya banyak main kot..hehehe…
Tapi zaman sekarang lain…anak anak diberi modul pembelajaran berlainan setiap minggu…kagum Sal tengok..padanla bila balik rumah Khalish nak cuba macam macam…dan yang terkini teacher send gambar…anak anak belajar deco ice cream…
Comel tengok gelagat masing masing…terbayang Sal..mana nak scope ice ceram…tengah nak deco…ice cream meleleh….mesti cecepat nak makan…menguji kesabaran anak anak…
Tak semestinya kita perlu hantar anak anak masuk ke sekolah yang mahal kan??? pucuk pangkal nya pemantauan dari rumah tu penting jugak…jangan biarkan 100% tanggungjawab mendidik diberikan pada cikgu sekolah…sebagai ibu bapa kita perlu mainkan peranan sewajarnya…biarpun sibuk dengan kerja..anak anak jangan diabaikan ya…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari