| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat |

Salam Ramadan semua . Alhamdulillah diberi keizinan dari DIA untuk merasai Ramadan pada tahun ini . Syukur .. Rebutlah peluang yang ada melalui pengisian ke arah kerohanian dalam bulan yang penuh keberkatan ini . Insha Allah ..
Dan untuk mak mak dara , pasti sentiasa terfikir nak berbuka dengan menu apa kan . Camtu jugakla dengan Sal ni ha , kekadang naik pusing kepala cuma Sal ni suka try resepi yang mudah je . Bila simple , bahan pun senang .
Nak beli kat bazar Ramadan tu bukan tak nak tapi lebih berpuas hati nak buat sendiri . Ala .. setahun sekali je kannnnn , hehehe.

Cara Buat Pau Inti Kelapa Simple dan Sedap

Jangan nak pening sangat sebab Mr Google boleh bantu…banyak resepi hanya dihujung jari anda !! Macam Sal ni dapat resepi pau inti kelapa simple dan sedap dari hasil blogwalking dari  yatiememories
Pada yang pening nak buat kuih apa harini , meh kita try buat resepi pau inti kelapa simple dan sedap . Bahan dan cara buat pun senang je .
pau inti kelapa simple dan sedap
bila sesekali menjadi pau yang kita buat tu kan…berbunga rasa hati
Bahan-Bahan:
1 kg tepung gandum*
1 sudu teh baking powder*(bahan bertanda * diayak bersama)
Bahan Dilarut Bersama:
1 sudu teh garam
1/2 cwn minyak masak
2 1/4 cwn air
11 gm yis
1 sudu  makan gula
2 sudu makan susu pekat manis
1 biji telur
**Inti pilihan anda
Cara-cara:
Dalam mangkuk besar, ayakkan bersama tepung dan baking powder.
Kacau bahan di atas hingga gula larut.
Tuangkan sikit2 ke dlm tpng hingga menjadi doh tak melekat ditangan. Biarkan 5 minit.
Ambil sedikit doh, leperkan & masukan inti pilihan, kemaskan dan alaskan dngn plastik/kertas minyak yg di potong kecil. Susun dlm loyang dan jarak2kan sedikit.
Biar hingga doh naik 1 kali gnda (jngn terlalu naik, dah penuh 2 loyang pengukus saya mula mengukus.
Kukus 7-10 minit (saya kukus 7 minit shj) balut tudung pengukus.
Buka tudung pengukus dan angkat kuih pau. Sejukkan.
***Pastikan air betul2 mendidih bila hendak mengukus kuih pau. Balut penutup kukus dngn kain supaya air tak menitis di permukaan kuih. 
Sal amat berterima kasih kepada rakan rakan blogger yang sudi share resepi…ilmu memasak ni pada Sal sesuatu yang perlu dipelajari dan praktis..yang penting ada usaha …
Selamat Mencuba!!