Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan – Sebelum ni Sal pernah consume minyak zaitun tapi dalam bentuk soft gel . Punya la nak senang kan .. sape tak nak susah dan rasa minyak pun korang dah boleh agak kan macam mana . Masa tu Sal fikir telan je dalam bentuk softgel . Sekali masuk telan terus .

Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Extra Virgin Olive Oil Untuk Kesihatan

Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan
Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan

Rupanya tanpa Sal sedari , minyak zaitun ni akan hilang khasiat disebabkan oleh oxidation masa proses memasukkan minyak dalam softgel atau kapsul . Dah rugi sangat Sal rasa kat situ sebab tak dapat 100% khasiat minyak zaitun yang diperlukan oleh tubuh badan .

Jadinya , Sal recommend pada korang minyak zaitun Al’Ard Extra Virgin Oil dari Palestine . Jangan pakai beli tanpa selidik dulu ya . Sebelum korang consume minyak zaitun , pemilihan tu kena tepat dan betul . Sedikit sebanyak kena ambil tahu cara memproses zaitun yang terbaik dan terkini supaya kandungan khaisat dapat dikekalkan sehingga tempoh maksima selama 2 tahun .

Sebenarnya minyak zaitun ni mempunyai kandungan potasium yang amat bermanfaat. Potasium bertindak sebagai penjaga tekanan darah agar tetap normal , berupaya mengubah gula menjadi tenaga serta membantu mengeluarkan sodium dari tubuh .

Waktu nak pilih minyak zaitun , pastikan minyak zaitun dibotolkan dengan betul dan menggunakan gas nitrogen bagi mengekalkan kandungan khasiat . Jika tak , kandungan khasiat akan hilang selepas 3 bulan minyak zaiton dibotolkan  secara manual tanpa menggunakan gas nitrogen . Proses oxidation akan berlaku apabila minyak zaitun terdedah kepada udara . So berhati  hati ya bila nak beli minyak zaitun .

Dapatkan maklumat yang tepat , betul dan benar tentang minyak zaitun dari sumber yang boleh dipercayai

Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan , Terbaik dan Berbaloi Seisi Keluarga

Sehingga ke hari ini Sal masih setia consume minyak zaitun Al’Ard Extra Virgin Olive Oil . Memang ada perbezaan bila minyak zaitun tu dari sumber yang boleh dipercayai dan berkhasiat . Badan akan rasa ringan dan paling best part lawas . Sebelum ni Sal ada sedikit masalah pelawasan . Alhamdulillah , sepanjang preggy ni mudah nak membuang dan badan tak rasa letih . Memang terasa perbezaan mengandung sebelum sebelum ni .

Banyak lagi khasiat minyak zaitun yang korang kena tahu . Antaranya :

  • Sapuan minyak zaitun bermanfaat untuk menghilangkan kedutan pada wajah dan  melindungi dari bakteria .
  • Mencegah keguguran rambut , menghilangkan penyakit kulit , menghaluskan serta melembabkan kulit , melambatkan proses penuaan dan menjaga kebersihan kulit kepala .
  • Kandungan asid linoleic dan antioksidan di dalam minyak zaitun membantu menyeimbangkan kelembapan wajah dan melambatkan proses penuaan . Rawatan terbaik adalah dengan mencampurkan 2 sudu besar minyak zaitun, 1 sudu besar jus lemon dan secubit garam .
  • Cara mudah melalui urutan di wajah . Gosok dengan lembut pada muka yang agak kering dan kasar . Gabungan jus lemon dan garam berupaya menanggalkan sel-sel kulit mati dan membuatkan muka korang akan lebih bersih dan berseri .

BACA JUGA: Minyak Zaitun dan ChickenPox

Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan
Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan

Terbukti juga  yang minyak zaitun merupakan salah satu penawar kepada 1001 penyakit . So korang jom la kita amalkan Al’Ard Extra Virgin Olive Oil.

Amalan minum minyak zaitun mampu menguatkan daya ingatan , menguatkan hempedu , mencegah masalah pencernaan , mengubati penyakit buasir dan impotensi , membantu masalah haid dan masalah masalah yang berkaitan dengan darah .

Secara tak langsung dapat menghilangkan racun dalam tubuh , mencegah pertumbuhan sel-sel kanser , menurunkan kadar gula dan kolesterol , mencegah penyakit kencing manis serta bermacam-macam khasiat lagi untuk kesihatan tubuh badan .

Kenapa Minyak Zaitun Al’Ard Extra Virgin Olive Oil Jadi Pilihan .. Khasiat Minyak Zaitun Al’Ard Untuk Kesihatan

    • Minyak zaitun terbaik ‘awal musim’ dari pokok zaitun tua mencecah hingga 500 tahun
    • Diiktiraf Organik dan Fairtrade
    • Kandungan acidity di bawah 0.5%
    • Hasil perahan buah zaitun terbaik jenis Nabali , Roomy dan Souri akan dipilih dan diproses dalam tempoh 24 jam selepas dipetik
    • Hasil tanaman dari 50 ladang di sekitar Nablus , Tebing Barat Palestine
    • Diproses secara perahan sejuk (cold pressed) mengikut standard piawaian International Olive Oil Council

Banyak lagi produk organik yang korang boleh cuba macam Jus Delima , Madu Lebah Tropika , Za’atar Blend (Tyhme) , Sabun Minyak Zaitun dan lain lain . Sempena cuti sekolah ni , korang singgah la ke Pusat Edaran Minyak Zaitun Al’Ard Extra Virgin Olive Oil di Shah Alam . Dapat Free Gift tau …

Al Masoud Trading
G33A, Block 5, Laman Seri Business Park,
Persiaran Sukan, Seksyen 13,
40150 Shah Alam, Selangor
Tel: 03-5524 5570 / 019 409 5570

Dibuka Isnin – Ahad (Setiap Hari)
Jam: 11:00 pagi – 7:00 malam

Website : https://www.alard.my/

Facebook : Al’ArdMalaysiaHQ