Lift Tak Bersalah Langsung

In My Story
Setiap hari masa nak ke opis saya akan naik lift..
duduk pun rumah tinggi….opis pun tinggi..
sotak boleh nak elak dari lift..
Bila rosak…faham-faham la kan..
berpeluh ketiak…
pernah turun dari tingkat 16 ke bawah…
nasib turun…kalau naik…
tak terbayang dek kaki…
Nape nak story pasal lift pulak hari ni…
sebab…selalu saya perhatikan orang main serbu masuk lift…
kalau kucing yang serbu masuk saya taklah hangin sangat…
ni manusia yang berakal…
Apalah kiranya tunggu insan-insan  yang ada dalam lift keluar dulu…
tak lari pun lift tu..
kadang-kadang sampai nak berlaga…sesama perempuan takpe lagi…
bayangkan yang berlawanan jantina…
kan dah kate…lift sikit pun tak bersalah…
tekan butang bukak….setia je dia tunggu…
tekan tutup…maka tutuplah dia…
antara cartoon yang Along Khalish suka…selit jap sini…
Kesian kat lift..kalau boleh bercakap..
lame dah kita dengar luahan perasaan dia..
Lift kat rumah toksah la cerita…dari segi kebersihan out…
pernah jugak anak tumpahkan air dalam lift…serta merta terus gi bersihkan..
yelah…hak bersamakan…harus dijaga…
jangan cakap tapi tak serupa bikin..
pucuk pangkalnya…diri kita…
kita punya kewarasan…
tepuk dada!

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu