Beberapa minggu lepas…
saya dan Mr Hubby berkesempatan melihat teknologi proton yang terkini..
Proton kembali memperkenalkan ‘compact car’…
PROTON IRIZ…
….perghhh…memang terbaik…
bikin jatuh cinta saja…
dahla memang tak boleh tengok kereta kompak…
color pun cun..
Ikut hati memang nak la terkam sebiji…tapi…
haiiisshhhh…
fikir dua kali..biar dulula…
menanggung hutang yang tak berapa nak sanggup…
mujur salesman time tu macam faham…
so dia pun suruh balik fikir….
dalam hati sampai sempat berbisik…
‘patut salesman ni dapat anugerah pekerja cemerlang’
seronok kalau dapat salesman yang tak memaksa kitabeli sesuatu…
rata-rata sebelum ni slalu jumpa yang jenis mendesak….
adusss…

menang cabutan bertuah…..acah je…
Oppss…sebelum terlupa..
part yang paling saya tertarik…
Proton Iriz mempunyai safety button for kids carseat…
belah tempat duduk belakang…
safety…kids  car seat..

Meh kita tengok sikit ciri-ciri Proton Iriz..
Tiada mempunyai kunci konvensional.

Enjin berkuasa VVT yang mampu menjimatkan minyak petrol.Menggunakan skrin sesentuh.Ada kamera dan paparan skrin LCD pandang belakang untuk parking.Sistem Wifi Hotspot.Enam airbags untuk keselamatan optimum.Terdapat sut kulit pada tempat duduk.Ada sistem VDC diperlengkapkan untuk keselamatan terbaik.Mempunyai ruang bagasi yang luas walaupun hanya sebuah kereta kompak.Diuji dalam pelbagai keadaan cuaca dan ketahanan jarak pemanduan.

nak tengok lagi jelas…singgah sini..
UTUSAN