Muffin Chocolate Versi Kukus – Aktiviti hujung minggu yang sangat padat , bukan apa pun busy dok kemas rumah , sorting tudung . Banyak sangat tudung dok ada rupanya dan ada yang tak pernah pakai pun . Membeli ke main tapi pakai mana yang sedap je … Gitulah , pompuan kan ?

Saje Nak Share Muffin Chocolate Versi Kukus

Takmolah story pasal tudung sangat sebab motif harini nak share pasal masuk dapur . Biasala bila hujung minggu , boring pulak . Tambah Mr Hubby sibuk dengan tournament takraw .

Baru perasan , lama  Sal tak masuk dapur sebab masa sangat mencemburui . Warghhh , konon la dan sebenarnya boleh je nak buat kuih tapi kemalasan melanda . Kalini kena buat gak sebab anak anak dah request .

Memula nak ajak Khalish mem’baking . Bila tiba masa tak nak join pulak sebab dia dok sibuk dengan buku baru . Jangan cakap ibu tak ajak okeh so Sal buatla sensorang . Bukan susah pun , kalini nak try Muffin Choc versi kukus . 1st time try

Alasan tak nak bakar ???
Malas nak pasang oven , boleh tak ??? kuikuikui

Alhamdulillah jadi jugak muffin chocolate versi kukus Sal biarpun dari segi rupa tu agak kureng sebab tangan tak berapa nak seni kan . Wakaka , janji rasa itu ada .

khas untuk anak anak ibu...
Muffin Choclate Versi Kukus

Suruh Khalish rasa , sekali dua dia ngappp sanggup tak makan nasi sebab nak tunggu muffin ibu katenyer . Next nak try red velvet pulak , cecita kau !! Apa salahnye ye tak ?? Dari anganan tulah akan jadi kenyataan . Lagipun free ape berangan .. kihkihkih .

BACA JUGA: Muffin/Kek Coklat Sedap Kukus Sukatan Cawan

Opss , nak share resepi tapi Sal beli tepung muffin instant je ni . Sampai rumah just tambah air , telur dan minyak . Follow je instruction belakang kotak tu ha ..
Siap !!!