Nasi Ayam Sempoi dan Sedap – Korang suka makan nasi ayam tak ? Sebelum ni Sal suka gak beli .. paling best Chicken Rice Shop . Anak anak Sal pun suka tapi kalau beli selalu ‘kering’ gak la kan .  Time gaji boleh la dan sekali sekala .

Resepi Nasi Ayam Sempoi dan Sedap

Sampai la satu masa Sal terfikir , better belajar buat sendiri . Jimat pun sama kan . Sebelum ni asyik terlintas di hati Sal nak buat nasi ayam sure leceh sebab banyak bahan nak kena sediakan . Rupanya tak pun weeehhh . Dah try baru tahu betapa mudah dan ringkasnya penyediaan nasi ayam . Serious Sal tak tipu tau .

Nasi Ayam Sempoi dan Sedap
Nasi Ayam Sempoi dan Sedap

Bila dah terror buat tu .. hehehe , pulun je masak time cuti sebab anak anak kata …

“Sedapla ibu , pandai ibu masak ……”

Ape ko rasa bila anak puji ??? Tak ke menyengih sepanjang hari .. kihkihkih .

Nasi Ayam Sempoi dan Sedap
Nasi Ayam Sempoi dan Sedap

Jadinya Sal sarankan yang korang try la jugak . Resepi ringkas sangat dan mudah . Sebab tu Sal gelarkan resipi ni resipi Nasi Ayam Sempoi dan Sedap . Resipi penuh korang leh baca kat entry ni:

BACA JUGA: Nasi Ayam Simple , Mudah dan Sedap

Bila kita masak dengan air tangan sendiri untuk family , orang kata dari segi kebersihan tu terjaga la kan . Compare dengan yang korang beli atau makan di kedai . Sal sendiri pun ada jugak makan di kedai tapi Sal ni memilih sikit . Tambah bila anak dah ramai , better masak kat rumah .

Resipi sekarang pun mudah je nak cari . Hanya di hujung jari .. kita je antara nak buat atau tak . Harap terbukak la hati korang nak buat yea . Tak lama lagi dah nak Ramadan .. pejam celik masa berlalu sangat pantas !

Korang dah boleh try recce resipi yang korang nak try masak masa bulan puasa nanti . Jangan asyik beli di bazar Ramadan yang belum tentu lagi tahap kebersihan penyediaan sesuatu makanan tu kan . Kebersihan tu penting ya untuk kondisi badan sendiri dan family .

Selamat Mencuba !!