Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma – Lama jugak tak update entry ni .. rasa dah bersarang la jugak . Bukan malas cuma tak berkesempatan lagi sejak melahirkan sorang lagi ‘Laksamana’ , Cinta Hati Bonda !

Alhamdulillah , kesyukuran dipanjatkan ke Hadrat Allah SWT kerana dengan izin dan limpah kurniaanNYA .. Sal selamat melahirkan putera hati yang kelima . Moga rezeki anak anak sentiasa ada dan mendapat keberkatan dariNYA . Aamiin .

Kenapa Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma Menjadi Pilihan

Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma
Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

So sekarang ni Sal sedang menjalani tempoh ‘berpantang sendiri’ . Dan maksud berpantang sendiri tu bukan bermakna boleh buat sesuka hati . Memang prinsip Sal sejak dari anak pertama lagi akan berpantang sehabis baik . Badan nak pakai lama oiii .. jadinya kena ikut mana yang boleh dan sesuai dengan kondisi badan . Jangan main langgar je dik non , ‘mendapat’ nanti .

Sepanjang tempoh berpantang kalini , Sal pilih Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma . Memang terbaik walaupun dari segi harga ada yang kata agak mahal tapi sangat berbaloi . Set penjagaan yang serba serbi lengkap untuk luaran dan dalaman korang .

Sebelum ni Sal dah pernah cuba banyak produk khususnya set penjagaan dalam pantang contohnya Afiat , B’hidan Trubellai , Nona Roguy (NR). Bukan kata produk lain tak bagus cuma Sal rasa Set Penjagaan Pantang Bersalin Spa & Ma dah cungkup lengkap untuk Sal yang berpantang sendiri .

Secara keseluruhannya , Sal memang amat berpuas hati dengan Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma ni sebab mudah dan amat ringkas especially bila kita berpantang sendiri . Korang yang tengah mengandung tu jangan teragak nak spend sikit duit untuk beli set penjagaan pantang . Kena beringat long term dan kondisi badan korang tu ya !

Kandungan 11 Produk Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

Meh Sal nak share kat korang senarai barang yang ada dalam Set Penjagaan Pantang Bersalin Spa & Ma ni . Pada yang masih tercari cari set penjagaan berpantang lepas bersalin tu , korang boleh baca dan teliti satu persatu senarai barang kat bawah ni.

Antara kandungan set penjagaan pantang bersalin Spa & Ma :

1) Herba Mandian Spa

2) Jamu Ratu Dara

3) Feminine Cleanser

4) Pilis Herba

5) Minyak Kelapa Dara

6) Tungku Herba

7) Lulur Frangipani

8) Bengkung Ratu

9) Shape-Up Lotion

10) Minyak Seri Herba

11) Gamat Emulsion

Amacam ??? betul tak Sal kata . Serba serbi lengkap kan set penjagaan pantang Spa & Ma ni atau ada yang mengenali sebagai Spa & Ma Maternity Set . Ia merupakan salah satu produk terbaik yang  memenuhi kehendak para ibu terutamanya dalam tempoh berpantang .

Setiap satu produk yang terkandung dalam set penjagaan pantang Spa & Ma ni mempunyai keistimewaan yang tersendiri . Suka je Sal nak share dengan korang sebab Sal dah guna dan memang berbaloi sangat beli . Seriously Sal tak menyesal la guna set penjagaan pantang Spa & Mani sepanjang tempoh berpantang . Dan ada yang dah habis pun sebab selalu guna . Nak kena repeat beli yang loose pulak ni , hehehe

Perincian Kandungan Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

Herba Mandian Spa (5 gm x 10 Uncang)

Herba mandian ini sangat praktikal untuk para ibu selepas bersalin kerana ianya telah direka khas dalam bentuk uncang di mana kesemua daun herba disatukan di dalam satu pek , sekaligus menjimatkan masa dan dapat menenangkan emosi seolah berada di spa. Sangat memudahkan ibu dalam pantang dengan hanya merebus uncang di dalam air panas dan siap untuk digunakan . Malah , ianya sangat menjimatkan kerana uncang yang telah digunakan boleh digunakan untuk beberapa kali mandian . Menariknya herba mandian ini tidak hanya terhad kepada ibu yang sedang berpantang sahaja tetapi ianya juga boleh digunakan oleh sesiapa yang ingin mengembalikan tenaga di dalam badan yang kian lesu kerana aktiviti seharian .

Produk Jamu Ratu Dara (60 kapsul) 

Jamu Ratu Dara ternyata berbeza kerana ianya tidak panas seperti jamu lain yang terdapat di pasaran . Ibu yang sedang menyusukan bayi juga boleh mengamalkan Jamu Ratu Dara kerana ia bertindak untuk memperbanyakkan air susu ibu sewaktu dalam tempoh berpantang . Malah bagi ibu-ibu yang mengidamkan bentuk tubuh badan yang langsing selepas bersalin Jamu Ratu Dara ini dapat menurunkan berat badan anda dengan berkesan . Jamu Ratu Dara dapat mengembalikan tenaga , menegangkan kembali otot-otot dalaman , menyembuh luka bersalin , memulihkan dalaman dan menyempitkan lagi faraj dan boleh mengecutkan rahim. 

Feminine Cleanser (100 ml) 

Feminine Cleanser mempunyai bau yang sangat harum dengan suntikan aroma hebat seperti lavender , rose dan cinnamon yang sungguh asyik dan menenangkan seolah anda berada di spa . Teksturnya yang lembut serta mengeluarkan banyak buih sangat sesuai bagi semua jenis kulit . Selain keharuman , Feminine Cleanser ini juga memberi penekanan terhadap penjagaan kebersihan dan kesihatan yang sempurna di bahagian intim anda . Anda akan merasa belaian Feminine Cleanser dengan kesegaran dan kesejukan sepanjang hari setiap kali anda menggunakannya . Pastinya Feminine Cleanser ini dapat meningkatkan hubungan intim suami isteri kerana aspek kebersihan di bahagian sensitif ini kian rapi dan terjaga .

Pilis Herba (50 gm) 

Pilis Herba ini berbau harum berbanding dengan pilis lain . Set Bersalin Spa & Ma sangat menitikberatkan tentang keselesaan ibu bersalin dimana pastinya mereka sangat memerlukan sesuatu yang tidak menggangu fikiran dan emosi mereka ketika sedang berpantang . Pelbagai aspek telah kami pertimbangkan sebelum mengeluarkan produk Pilis Herba ini. Ini kerana kami melihat kebanyakan Pilis yang terdapat di pasaran adalah berbentuk serbuk . Set Bersalin Spa & Ma lebih menekankan aspek mesra pengguna dimana ia lebih mudah dan cepat untuk digunakan kerana ia didatangkan di dalam bentuk pes . Dengan Pilis Herba ini anda tidak perlu lagi membancuh serbuk pilis dengan air .

Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma
Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

Extra Virgin Coconut Oil (130 ml)

Minyak Kelapa Dara adalah produk yang sangat bermutu tinggi . Rata-rata pengguna tahu akan kelebihan yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara ini kerana ianya mengandungi pelbagai khasiat yang sungguh menakjubkan . Pelbagai kajian telah dibuat dan ternyata Minyak Kelapa Dara adalah minyak yang paling baik dan mendatangkan pelbagai kesan positif terhadap penggunanya berbanding dengan minyak lain . Kebanyakan pengguna yang hamil mengakui bahawa minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan proses melahirkan bayi dan dapat membantu menghilangkan “stretch mark” (pada perut) selepas bersalin .

Tungku Herba (200 gm) 

Tungku Herba ini dirumus dari akar kayu, herba terpilih dan rempah ratus yang menjadikan ia bahan pemulih semulajadi . Tungku Herba berfungsi sebagai “batu tungku”yang mudah dan ringkas . Pelbagai kebaikan diperolehi dari Tungku Herba ini kerana kehangatannya dapat membuka liang-liang roma seterusnya memudahkan penyerapan rempah ratus dan herba ke dalam tubuh . Tungku Herba ini ternyata lebih fleksibel dan ringan untuk digunakan oleh para ibu selepas bersalin. Tidak perlu lagi bersusah payah mencari batu , membakar batu tungku , mencari herba yang sesuai serta tidak lagi perlu membuang masa untuk membalut batu tungku. 

Lulur Frangipani (250 gm) 

Lulur Frangipani berbeza dengan lulur lain kerana Lulur Frangipani ini mempunyai tekstur yang lembut dan tidak terlalu kesat . Baunya yang harum dapat membangkitkan

ketenangan dan keselesaan kepada pengguna . Lulur Frangipani ini juga mesra pengguna kerana ia didatangkan di dalam bentuk pes . Paling istimewa lulur Frangipani ini mengandungi Collagen , Garam Himalaya serta Glutathione yang dapat mengahalus dan menggebukan kulit . 

Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma
Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

Bengkung Ratu (1 Helai) 

Bengkung Ratu adalah bengkung gabungan tradisional dan moden yang dicipta khusus bagi wanita selepas bersalin yang mengimpikan bentuk badan yang langsing serta menawan . Bengkung Ratu ini sangat efektif untuk mengembalikan bentuk tubuh dan pinggul yang ideal kepada para ibu yang baru saja melahirkan bayi. Bengkung Ratu dapat mengembalikan bentuk badan asal , mengempiskan perut serta merapatkan kembali tulang pinggul selepas bersalin . 

Shape Up Lotion (150 ml) 

Shape-Up Lotion ini tidak seperti losyen biasa kerana ianya tidak berminyak malah mudah menyerap ke dalam kulit . Shape-Up Lotion ini juga agak panas tetapi dijamin tiada rengsaan terhadap pengguna . Ianya juga istimewa kerana sesuai digunakan untuk seisi keluarga malah ianya ringan dan mudah dibawa ke mana saja .

Minyak Seri Herba (50 ml) 

Minyak Seri Herba diformulasi khas untuk mengembalikan tenaga ibu bersalin . Ia juga bertujuan untuk memberi kesegaran yang berterusan sewaktu tempoh berpantang . Minyak Seri Herba ini berperanan untuk mengurangkan sakit kepala , simptom reumatik , sakit tekak dan juga sakit pada otot – otot , arthritis, gout dan ulser . Ia mengandungi menthol untuk memberi keselesaan kepada pengguna kerana sifatnya yang berangin dan sejuk. 

Gamat Emulsion (245 ml) 

Ramai yang sedar akan kebaikan Gamat Emulsion namun tidak ramai yang ingin mengamalkannya kerana teksturnya yang berbau hanyir . Kini anda tidak perlu lagi risau kerana Gamat Emulsion ini dihasilkan khas dalam tekstur yang tidak lagi berbau . 

Malah bagi mendorong anda untuk lebih cenderung mengamalkannya , Set Bersalin Spa & Ma datangkan Gamat Emulsion ini dalam bentuk berperisa Oren . Ternyata ianya lebih sedap dan berkhasiat .

BACA JUGA: Dalam Pantang Jangan Minum Banyak Air

Kebaikan Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma Set (Maternity Set) 

  • Sangat berkesan untuk merapatkan dan menghangatkan bahagian keintiman wanita persis perawan
  • Mengembalikan tenaga batin wanita Merawat keputihan dengan sangat berkesan
  • Melancarkan perjalanan haid
  • Membantu mengatasi senguggut ketika haid
  • Membantu mengeluarkan sisa-sisa darah haid yang tidak lawas
  • Sangat berkesan untuk membuang angin dalam badan
  • Membantu mengatasi sakit urat Membantu menghilangkan lesu dan letih badan
  • Memulihkan kembali tenaga
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Membantu membuang toksin dalam badan
  • Mengecutkan dan menguatkan rahim selepas bersalin
  • Membantu memperbanyakkan susu ibu
  • Membantu memulihkan dalaman wanita yang keguguran
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Membantu mendapatkan zuriat
  • Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
  • Membantu menurunkan berat badan

KHASIAT HERBA MANDIAN SPA

  • Mengurangkan angin dan membuang toksin dalam badan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu melegakan sendi dan saraf yang tegang
  • Mencegah bakteria dan kulat
  • Menyingkirkan sel-sel kulit mati pada tubuh
  • Mengatasi masalah keputihan
  • Memecahkan lemak
  • Menegangkan otot dalaman vagina
  • Mewangikan dan menyegarkan badan serta 
  • Menghilangkan bau hanyir
  • Mengurangkan stress
  • Mengembalikan tenaga

KHASIAT JAMU RATU DARA

  • Sangat berkesan untuk merapatkan dan menghangatkan bahagian keintiman wanita persis perawan.
  • Mengembalikan tenaga batin wanita
  • Merawat keputihan dengan sangat berkesan
  • Melancarkan perjalanan haid
  • Membantu mengatasi sengugut ketika haid
  • Membantu proses kitaran haid kembali kepada normal.
  • Membantu mengeluarkan sisa-sisa darah haid yang tidak lawas.
  • Sangat berkesan untuk membuang angin dalam badan
  • Membantu mengatasi sakit urat
  • Membantu menghilangkan lesu dan letih badan
  • Memulihkan kembali tenaga
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Membantu membuang toksin dalam badan
  • Mengecut dan menguatkan rahim bagi wanita lepas bersalin
  • Membantu memperbanyakkan air susu ibu
  • Membantu memulihkan dalaman wanita yang keguguran
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Membantu mendapatkan zuriat
  • Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Membantu mencegah barah payudara dan rahim
  • Membantu mecantikkan kulit dan menjadikan muka segar kemerah-merahan
  • Seri awet muda

KHASIAT FEMININE CLEANSER

  • Membasmi kulat serta kuman bagi mengelakkan keputihan
  • Mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin
  • Menghilangkan kegatalan
  • Mencegah jangkitan kuman
  • Melicinkan dan memelihara kulit
  • Mengharumkan serta menyegarkan bahagian Miss V
  • Menyelesaikan masalah kelembapan
  • Merapatkan Miss V

KHASIAT PILIS HERBA

  • Mengelakkan angin masuk ke dalam kepala
  • Membuang angin
  • Melegakan sakit kepala
  • Melancarkan peredaran darah
  • Mengurangkan gelap mata yang dialami kebanyakan ibu selepas bersalin
  • Mengurangkan keletihan

KHASIAT EXTRA VIRGIN COCONUT OIL

  • Meningkatkan sistem pertahanan badan
  • Melancarkan sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit
  • Mengatasi masalah keputihan ketika hamil
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • Meningkatkan pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan
  • Mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit
  • Menghilangkan parut jerawat dan kesan regangan bagi wanita yang hamil
  • Meningkatkan fungsi kelenjar tiroid
  • Meningkatkan kadar metabolisma badan
  • Mengatasi masalah kulit berjerawat, berminyak dan kering
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami isteri

KHASIAT TUNGKU HERBA

  • Mengempiskan dan membuang angin dalam perut selepas bersalin
  • Mencairkan ketulan darah dan melancarkan perjalanan darah
  • Melegakan sakit sendi dan sengal pada tubuh
  • Mengecutkan rahim dan urat yang kembang selepas bersalin
  • Memanaskan badan dan melonggarkan otot tegang

KHASIAT LULUR FRANGIPANI

  • Mencantikkan kulit supaya lebih halus, gebu dan cerah
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati pada tubuh
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Menghilangkan selulit
  • Memutihkan bahagian tersembunyi seperti di lutut, siku dan celah lengan
  • Melembapkan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar matahari
  • Menghindari bau badan dan peluh berbau

KEISTIMEWAAN BENGKUNG RATU

  • Mengembalikan bentuk badan asal
  • Mengempiskan perut
  • Merapatkan kembali tulang pinggul selepas bersalin

KHASIAT SHAPE-UP LOTION

  • Melancarkan peredaran darah yang tersumbat
  • Membakar lemak dan melangsingkan badan
  • Membuang angin dalam badan
  • Melegakan sakit otot dan sendi
  • Mengatasi kembung perut
  • Mengatasi selulit
  • Sangat sesuai untuk ibu selepas bersalin

KHASIAT MINYAK SERI HERBA

  • Melegakan sakit sendi dan tulang
  • Mengatasi masalah kekejangan otot
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu membuang angin di dalam badan
  • Mengurangkan regangan pada kulit selepas bersalin
  • Mengatasi kembung perut

KHASIAT GAMAT EMULSION

  • Membantu menyembuh luka-luka pembedahan dan 
  • Memulihkan fungsi sistem peranakan
  • Mengembalikan tenaga dan megelakkan keletihan
  • Memperbaiki sel-sel yang rosak
  • Melegakan lemah badan selepas bersalin atau sakit
  • Memperbaiki tekstur kulit supaya lebih licin

Cara Pengambilan / Cara Penggunaan Set Penjagaan Pantang Bersalin Terbaik Spa & Ma

Cara Penggunaan Herba Madian Spa Set Bersalin Spa & Ma

Masukkan satu uncang Herba Mandian Spa ke dalam air (bersamaan 3 gayung) . Rebuskan uncang sehingga mendidih dan mengeluarkan bau wangi (15 – 30 minit) . Campurkan air yang telah direbus bersama dengan air biasa sehingga mencapai suhu yang bersesuaian untuk mandi . Jirus air rebusan Herba Mandian Spa ke seluruh badan dari leher hingga ke bawah secara perlahan-lahan supaya air rebusan dapat meresap ke dalam tubuh . Keringkan uncang yang telah digunakan di tempat yang panas atau terbuka untuk pengunaan selanjutnya .

Peringatan – Elakkan menjirus air rebusan herba ke kepala dan rambut bagi mengelakkan sakit kepala dan keguguran rambut . Gunakan air biasa .

Cara Pengambilan Jamu Ratu Dara Set Bersalin Spa & Ma

Amalkan 2 kapsul 2 kali sehari

Cara Penggunaan Feminine Cleaser Set Bersalin Spa & Ma 

Tuangkan cecair ke atas tapak tangan . Bilas dan keringkan dengan tuala bersih

Cara Penggunaan Plilis Herba Set Bersalin Spa & Ma

Ambil Pilis Herba mengikut kadar yang dikehendaki . Sapukan rata pada dahi .

Cara Penggunaan Extra Virgin Coconut Oil Set Bersalin Spa & Ma

Tuangkan sesudu besar Extra Virgin Coconut Oil dan minum 1-2 kali sehari .

Cara Menggunakan Tungku Herba Set Bersalin Spa & Ma

Basahkan tungku dengan sedikit air agar lembab . Kukus atau panaskan tungku herba selama 20 minit (mengikut keselesaan) . Lapiskan kain di badan sekiranya tungku agak panas sewaktu bertungku . Tekan tungku perlahan-lahan pada pangkal peha, berhampiran ari-ari/bawah pusat, di atas perut, dan tumit kaki . Panaskan semula tungku sekiranya tungku menjadi kurang panas . Pastikan ia kering sepenuhnya sebelum disimpan untuk kegunaan semula .

Cara Penggunaan Lulur Frangipani Set Bersalin Spa & Ma

Basahkan badan dengan air . Gosokkan lulur secara merata ke bahagian tubuh , leher , dada , lengan hingga ke kaki . Seeloknya berikan perhatian pada bahagian tersorok kerana bahagian itu terdapat kekotoran dan sel kulit mati yang tebal . Setelah selesai, bilas tubuh dengan air sehingga bersih .

Cara Penggunaan Shape-Up Lotion Set Bersalin Spa & Ma

Sapukan Shape-Up Lotion di tempat yang bermasalah ataudi kawasan yang anda inginkan . Urut perlahan-lahan selama 2 – 3 minit . Untuk kesan yang lebih cepat, boleh digunakan sekerap yang mungkin seeloknya sebelum tidur.

Cara Penggunaan Minyak Seri Herba Set Bersalin Spa & Ma

Titiskan Minyak Seri Herba pada tapak tangan . Sapukan pada tempat yang dikehendaki . Urut perlahan-lahan di sekitar kawasan yang bermasalah

Cara Penggunaa Gamat Emulsion Set Bersalin Spa & Ma

1 sudu besar (10ml) 2 kali sehari o$