Aduhai……Bengkak Susu

In Parenting
Sepanjang tempoh berpantang me tak pernah rasa bengkak susu…dijadikan cerita Rabu lepas pulak terkena..biasanyer bengkak susu jadi masa pantang tapi me pulak dah  4 bulan bersalin baru kena..pepagi Rabu tu masa bangun tido dah rasa semacam je badan..tak terkata bila kena mendadak…kepala mula berat…tapi me gagahkan jugak pegi keja..seharian badan rasa seram sejuk…..seriously…lame dah tak kena camni…ingatkan demam base..rupanya kena bengkak susu…lepas balik keja terus menggigil..kat opis rutin pumping cam biasa…puasla masa balik keja berkejar suruh Khalish DF…lepas tu bagi kat Khaleef pulak…Alhamdulillah…esoknya rasa lega sikit..tapi bengkak tu still rasa lagi..pening tak kebah maybe sebab faktor keje…
Sakitnya takleh nak cakap…lupa pulak petua nak guna sikat…bila esoknye sembang ngan BS…dia kate nape tak sikat..bila dah kesakitan taktau dah nak buat apa..menanggung jela..Mr Hubby pun simpati dengan keadaan me…nasibla anak-anak tak meragam sangat..Syukur Alhamdulillah…bila google..banyak rupanya petua nak redakan bengkak susu ni…cuma bila dah kelam kabut aritu yang terlintas kat fikiran…nak kosongkan breast…especially bahagian yang berketul…jalan pintas…keep pumping..masa mandi pulak cucurkan bawah water heater sikit…jangan panas melampau pulak…terjerit kang..

penawar dalam hidup ibu & papa..

rasa macam ilmu penyusuan tak cukup lagi..nak kena gali dalam ni…alangkah bestnyer kalau dapat attend lactation course…memang ada course tu tapi kekangan masa melewati segalanya..

You may also read!

Pusat Pakaian Hari-Hari Pakaian Sedondon Harga Berbaloi

Pusat Pakaian Hari-Hari Baju Raya Sedondon Harga Berbaloi

Assalamualaikum dan Salam Akhir Ramadan 1442H . Rebutlah peluang pada 10 malam akhir Ramadan . Rugilah kepada golongan yang

Read More...
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang

Read More...
F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Antara sedar atau tak .. kita dan pun masuk pertengahan Ramadan . Cepat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu