Betul Ke Tak Ni

In Parenting
Semalam buat kesekian kalinya me ke klinik keluarga untuk checkup…diam tak diam dah masuk 7 bulan…rasa cam sekejap je masa berlalu..macam-macam perasaan ada walaupun ni 2nd time preggy…bisala tu…mana-mana bakal ibu atau ibu-ibu pun akan berperasaan camtu tiap kali preggy..cuma yang tak bestnyer..semalam ‘CikMisi’ kata berat me naik mendadak..walhal masa check kat private Sabtu lalu ok je..tetiba semalam naik lagi 2kilo..pelik betul..siap me tanya..”betul ke timbang ni” ..takkan selang beberapa hari dah naik mendadak..dahla tak berapa nak makan…bila tanya member-member pun dyorang pelik..rasanya normal sebab tally ngan ketinggian me..ermm..penyudahnya on Monday nextweek kena minum glucose..check kadar gula…takut kencing manis..adoyaaiii…sure lame menepek kat klinik nanti…tu yang maleh…kena 3 serangkai terus…check darah…minum glucose…check air kencing…
Ikut jela..takut nanti risiko di belakang hari…Subhanallah..mintak dijauhkan..
Starting from today jugak…bermulalah episod me sebagai cikgu yang menanda
dalam Buku Merah..(buku checkup tu)…..kena pastikan pergerakan baby setiap hari…cukup 10 kali gerakan..done!..tapi pengalaman me yang lepas..cukup superb..setiap column bertanda…heehe..
Sebenarnya ada yang terlupa tapi takut ‘Cik Misi’ membebel tanya macam-macam..me tanda je..mana nak dan..takkan tengah dok meeting nak menanda…kang maunya kena tempik ngan pengerusi…owhh tidak!! 
Okla tukan…ngelat sekali-sekala…dari kena membebel..baik elakkan…huuhuu..mintak maaf ke ‘Cik Misi’..ibu-ibu yang berkerjaya ni banyak komitmen lain..boss bagi greenlite nak checkup sebulan sekali pun dah terbaaeekk…

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

One commentOn Betul Ke Tak Ni

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu