Bila Terkena Minyak Panas

In Info & Ilmu, Parenting
Ada ketikanya bila kita kat dapur…time menggoreng tu mesti terkena minyak sikit…kalau sikit takpe..boleh tahan lagi….tapi kalau banyak…waduhhh…sakit woooo…paling tak best bila kesan melecur akibat kena minyak panas meninggalkan kesan yang agak ketara di tangan…
Lepas ni jangan panik…kalau terkena minyak panas…cepat cepat sapukan kapur sirih pada tempat yang melecur dan terkena minyak panas…..so pastikan kapur sirih sentiasa ada di dapur rumah…
Biarkan sehingga kering dan bila kapur mengering…sapukan lagi…sedikit sebanyak bila kita gunakan kapur …dapat mengurangkan parut pada bahagian yang terkena minyak panas…
Penggunaan kapur yang banyak manfaat (Sumber:Google)
Dan pesanan Sal…bila kita menggoreng di dapur…pastikan anak anak tak bermain di sekitar dapur tau…sangat bahaya….mencegah itu lebih baik kan….
Selamat Mencuba Ya!!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu