Cara Jaga Muka Yang Betul

In My Story
Sape tak nak tengok kulit muka cantik kan….nak kelihatan segar…
kulit muka yang sihat…takde jerawat…witehead..balckhead…
pendek kata…licin jela…Sal pun nak jugak…kihkihkih…
Jom tengok tips nak bagi muka sentiasa bersih…tak berminyak…dan yang pasti…
kita dapat melangkah dengan penuh keyakinan…
Mulus dan berseri… (Mr Google)
Langkah 1: Penanggal Solekan
Sila guna penanggal mekap berasaskan milk cleanser untuk cuci segala solekan yang ada…
kenapa milk cleanser ??
 sebab teksturnya yang lembut..selain dapat bantu proses pencerahan dan
mempunyai kandungan vitamin B3, glycolicacid dan licorice

Langkah 2: Pembersih Muka
Cuci muka dengan pembersih khusus seperti gentle wash …
untuk hilangkan kesan kotoran..peluh…kesan minyak pada muka..pastikan pilih pencuci
muka yang bersesuaian dengan kulit muka..salah pakai pencucui muka…
takut jadi kering pulak nanti

Langkah 3: Penyegar
Sapukan penyegar pada muka selepas  mencuci dan lap kulit muka …
penyegar mampu mengecilkan liang roma serta kembalikan kelembapan pada wajah
selain melindungi PH kulit muka…
Langkah 4: Krim Siang & Malam

Krim siang dan malam wajib oke!! kalau ni pun terasa malas nak sapu…takleh nak kata apela…
tau tak sebab apa penting….sebab krim siang dan malam mampu mengembalikan keremajaan 
kulit muka dan perlu digunakan secara teratur
Krim siang pulak bertindak untuk melindungi kulit muka
daripada pelbagai faktor yang boleh merosakkan kulit muka dan untuk itu krim malam 
disapu untuk memulihkan kembali kulit muka
Langkah 5: Masker
Nak kulit mulus…rajin pakai topeng atau masker…boleh meransang peredaran darah dan menarik segala kekotoran dan kulit mati yang tersumbat dalam liang roma..
sekaligus mempercepatkan pertumbuhan kulit baru….best tak ???
Pakai mask mampu menghaluskan…mencerah…dan mnegawal minyak pada wajah..
Cukup digunakan seminggu sekali…bukan selalu pun kan…
so..jangan tunggu lagi…simple dan mudah je kan…pasti kulit muka akan jadi
berseri lepas ni…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

You may also read!

Pusat Pakaian Hari-Hari Pakaian Sedondon Harga Berbaloi

Pusat Pakaian Hari-Hari Baju Raya Sedondon Harga Berbaloi

Assalamualaikum dan Salam Akhir Ramadan 1442H . Rebutlah peluang pada 10 malam akhir Ramadan . Rugilah kepada golongan yang

Read More...
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang

Read More...
F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Antara sedar atau tak .. kita dan pun masuk pertengahan Ramadan . Cepat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu