Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang

In Parenting

Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang – Sape kata dok rumah atas takleh nak mandi dalam kolam , heheheh tapi kolam comel je la . Demi kepuasan anak anak ku turutkan jugak . Pernah sekali tu kebetulan hujung minggu , Mr Hubby outstation so Sal pun agak kemalasan nak bawak anak anak mandi pool , jadinya dok kat rumah jela …

Ada Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang ..

Jadila kan . Gini la gayenyer anak anak kat rumah keceburrrr … Sory ye auntie/uncle sebab kita seksi sikit…

Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang
Rumah atas pun boleh tau – Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang

Kesian gak bila tengok anak anak tak dibawak keluar dan kebiasaannya bila Mr Hubby ada  dia yang rajin bawak anak anak swimming . Di peringkat anak anak ni mudah dapat apa yang diajar . Seingat Sal dulu la kan , Khaleef sangat penakut nak masuk pool kanak kanak . Berani main air belah tepi je . Jenuh la Sal tolak dia dalam air dalam tanpa dia tak sedar . Teknik tolak ada jugak yea , jangan sembarangan pulak . Memula tu nampak gak dia fobia tapi lama kelamaan Alhamdulillah , berani dah sekarang .

BACA JUGA: Tips Rapatkan Hubungan Anak Dengan Ibu Bapa

Pernah jugak sebelum ni Sal berniat nak masukkan anak anak kelas swimming tapi Mr Hubby berkeras kata tak perlu . Katanya anak anak akan pandai bila kita selalu bawak swimming . Ternyata berkesan!!

Khalish dah pandai mandi kat kolam besar , cuma kena pantau dan Khaleef pun dah memberanikan diri masuk pool dewasa , syukur !! Inshaa Allah Khalaf bakal menyusul .

Sebagai parents , yang penting kita kena pandai bahagikan masa . Walaupun kerja Sal dan Mr Hubby akan berusaha sedaya upaya bagikan masa untuk anak anak . Peluang yang ada Sal gunakan sebaik mungkin sebab anak anak masa kecil amat memerlukan perhatian yang lebih dari kita .

Macam yang pernah Sal katakan , ingatan anak anak ni sangat kuat dan mereka kalau boleh nak kita sentiasa ambil berat . Luangkan masa setiap hari dan hujung minggu tu sekali sekala boleh la kalau nak bawak berjalan atau beriadah .

Next Sal story lagi ya aktiviti kami anak beranak…

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

2 commentsOn Cara Nak Bagi Anak Cepat Berenang

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu