Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Berseri

In Beauty, My Story

Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Berseri – Best kan bila kulit wajah kita lembap sentiasa dan bebas dari jerawat . Haa .. bila cakap tentang jerawat ni kan , korang tau ke apa dari mana datangnya jerawat tu ? Persekitaran kita ni boleh jadi sebab dan pemakanan jugak . Banyak faktor tapi seandainya korang konsisten guna produk penjagaan muka yang bersesuaian , Insya Allah kulit muka akan bersih dan bertambah sihat . Berani cakap sebab Sal dah try !

Cuba Tea Tree Oil-Control Serum – Wajah Lebih Lembap Berseri

Korang pernah dengar tak serum ni atau Sal ringkaskan TTOil Serum Cosmoderm . Sal sebelum ni ada gak guna serum tapi local produk . Bila fikir balik .. sejauh mana tahap kualiti produk local ni , tetiba rasa nak beralih arah . Re-packing , re-branding hurmmmm , macam something lak . Tu yang Sal beralih arah pada produk Cosmoderm . Rangkaian produk Cosmoderm ni meluas sebenarnya dan sebelum ni Sal guna hygiene untuk bahagian keintiman wanita .

So far ok Sal guna produk keintiman Cosmoderm dan apa salahnya Sal try pulak barangan penjagaan muka . Pembersih Tea Tree Oil Facial Cleanser pun Sal pernah try sebab bila beli online produk Cosmoderm ni kan .. kita akan dapat sample . Banyak la jugak .

Syok weeehh !!

BACA JUGA: Jaga Keintiman Peribadi Dengan Manjakani Hygiene Wash Cosmoderm

Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Berseri
Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Berseri

Berbalik pada TTOil Serum Cosmoderm ni , ia berasaskan air yang diformulasi dengan minyak tea tree dan niacinamide untuk mengawal penghasilan minyak berlebihan pada wajah . Sesuai sangat untuk kulit berminyak dan kulit berjerawat .

Tipu la kalau Sal kata kulit muka Sal takde minyak . Ade je kat T-Zone tu ha . Tambah umur bukan makin muda so selagi kita boleh jaga mestilah kan . Tak kan nak biar gitu je tanpa sebarang penjagaan . Kang lagi teruk .. korang nak ke jeragat singgah ?? Haaa … kaannn . Sal pun gitu gak , kena la cari serum yang bersesuaian , berbaloi dan paling penting halal .

Kelebihan TTOil Serum :

– Membantu mengurangkan jerawat, bintik hitam dan bintik putih
– Membantu membersihkan pori tersumbat
– Membantu mengawal penghasilan minyak berlebihan
– Membantu mengembalikan lembapan semulajadi pada kulit wajah

Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Lebih Lembap Berseri
Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Lebih Lembap Berseri

Kandungan Utama TTOil Serum :

  • Vitamin B3 (Niacinamide)
  • Aloe Vera, Chamomile
  • Tea Tree Oil

Cara penggunaan mudah sangat … langkah pertama korang bersihkan dulu kulit wajah dan seeloknya buat double cleanser dengan menggunakan rangkaian produk penjagaan wajah Cosmoderm . Selepas membersihkan dan menyegarkan wajah – toner , sapu serum pada keseluruhan wajah dan urut lembut sehingga meresap ke bahagian kulit wajah . Sal sapu kat muka waktu pagi (sebelum makeup) dan malam.

Kesannya memang terbaik dan pengeluaran minyak pada kulit muka makin berkurangan . Jangan terkejut bila korang konsisten guna serum ni , kulit muka jadi flawless .. haaa , jangan kata hakak tak share ya ! Lepas ni tingkatkan kerajinan sapu TTOil serum Cosmoderm pada muka . Nak cantik tak ?? hehehe

Nak story panjang kang boring lak .. Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum ni korang boleh beli dekat Watsons, Caring & Aeon Wellness atau paling cepat meh order :

Website: www.cosmoderm.com.my

FB: Cosmoderm

IG: @cosmoderm

Yakini Halal dan Berkesan !!

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

6 commentsOn Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum Wajah Berseri

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu