Cream Creaker Cheese Cake

In Resepi

Percubaan untuk pertama kali….Alhamdulillah…
tak sangka betul….dari biskut lemak biasa jadi cake…
sedap pulaktu..tak payah nak bakar dan kukus bagai…
putar…celup..susun…lapis…
Siap!
ringkas dan mudah..
Lame dah nak try buat…tapi kekangan masa…
so semalam dengan semangatnya buat…
Resepi memang simple
Cream cheese & susu pekat (diputar)…biskut lemak (disusun dalam bekas)…
nestum & serbuk chocolate (option)…
cashew nuts (pun option)..ditabur
nak letak kismis pun boleh…dried apricot boleh..
ikut selera masing-masing..
Last sekali bila dah siap letak dalam bekas..
masukkan dalam peti ais…biarkan dalam setengah hari..
nak sedap..buat malam..potong esok pagi…
marvellous!!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu