F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

In My Story

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang pandemik’ kita belum tamat lagi . So mana yang nak keluar rumah tu diharapkan lebih berhati hati . Seandainya takde keperluan nak keluar , better duduk je kat rumah . Kotla boring ke kan .. meh nak hilangkan sikit kebosanan korang . Apa kata korang install aplikasi F&N Life . Ha…ada sebab Sal suruh korang masuk dalam aplikasi F&N Life . Sebab utama , F&N Life sedia pelbagai resipi dan tips masakan . Seronok tak ??

Hilang Kebuntuan Bila F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

buntu nak masak menu untuk buka puasa ?? F&N Life kan ada

Sal selalu kagum dengan insan yang bergelar housewife . Masuk dapur setiap hari , dan sebelum tu dah kena fikir nak masak apa . Sal sendiri pun yang nak masak waktu weekend dah terputus idea . Ni kan pulak kalau kena masak tiap hari … nak nangis rasanya .

Cumanya , bila Ramadan kali ni … Sal dah tak perlu nak pening lagi . Cheewaaahhh .. ni la nak story mory dengan korang .

Tiap kali bulan Ramadan , tempat keja Sal akan bagi pelepasan awal sikit bagi golongan isteri yang nak kena sediakan hidangan berbuka puasa .Tapi untuk Sal .. tak awal jugakla balik sebab tuntutan keja ni adakalanya tak tentu masa . So selagi tak habis .. kena stay dulu . Nak tangguh rasa malas .

Mulanya agak pening , sampaila satu ketika Sal diperkenalkan dengan Aplikasi F&N Life . Melalui apps ni kan , Sal order air botol dek sebab anak nak sangat minum dan Sal sendiri tak sempat nak singgah kedai beli .

Lepas install , macam biasa la dok godek godek setiap inci kandungan Aplikasi F&N Life ni . Tak cukup kat fone … laptop pun Sal bukak gak melalui portal rasmi F&N Life . Same je kandungan , cuma untuk order Sal lebih suka guna apps fone . Mudah dan cepat .

Dah hadam pasal order , macam yang pernah Sal share di entri Sal sebelum ni … kita beralih pulak tentang resipi . Korang mesti tak cayekan !? . Seriously dalam F&N Life ada banyak resipi dan tips yang disediakan especially dalam penyediaan makanan . Korang pilih je nak menu yang macam mana .. western , traditional , kuih , minuman … fuhhh banyak tak terkata .

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan
Ajommm kita try resipi lasagna ni ha .. mudah je
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

Untuk puasa sebulan tu kan .. boleh je kalau nak tukar tukar menu tapi mestilah seiring dengan tahap kerajinan . Jangan wishlist je tau.

Sal perhatikan , banyak je menu atau resipi yang ringkas dan korang boleh cuba sendiri . Kebanyakan menu adalah berasaskan produk F&N macam susu , kordial , krimer . Katakan kalau produk takde kat dapur .. don’t worry , hanya di hujung jari . Order saja !! Terus penghantaran dilakukan dan barang pesanan akan sampai di depan rumah korang .

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

Penyediaan Makanan Yang Berkhasiat Bersama F&N Life

So lepas ni korang jangan pening lagi ya . Rasa tak tau nak masak apa .. sila jengah F&N Life . Pada yang belum install tu .. jangan segan ya . Rugi kalau takde dalam fone . Korang sure akan lebih bersemangat nak masuk ke dapur dan mencuba pelbagai resipi .

Pelbagai resipi yang korang boleh try !!

Antara resipi yang buat Sal tertarik nak cuba adalah Almond Milk yang mana antara resipi puasa yang mampu membuatkan korang kenyang di bulan Ramadan. Menarik tak ?? Ini antara kelebihan Aplikasi F&N Life yang cukup Sal suka dan boleh diibaratkan umpama ‘BFF’ dah sekarang .

ajoommm kita try buat

Kalau rasa nak sediakan minuman kegemaran seisi keluarga pun korang boleh rujuk dalam Aplikasi F&N Life . Rasanya ramai antara kita yang cukup jatuh cinta kan dengan kordial sirap F&N . Turun temurun kot .

Cara Mudah Install Aplikasi F&N Life I F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Dan sebelum Sal terlupa , meh nak share sekali lagi cara nak install Aplikasi F&N Life .

  • Langkah 1 : Masuk ke App Store  atau Google Play
  • Langkah 2 : Search F&N Life . Korang akan nampak lambang F&N Life
  • Langkah 3 : Klik Download
  • Langkah 4 : Bila dah selesai , korang klik Daftar Masuk , isikan butiran yang diminta termasuk email
  • Langlah 5 : Korang akan dapat email pengesahan dari pihak F&N
  • Langkah 6: Jangan lupa update butiran lain contoh alamat , no fone
  • Langkah 7: Silalah order

BACA JUGA: F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Banyak pilihan produk F&N yang korang boleh pilih . Setiap dari pembelian tu , korang akan dapat points tau . Sekarang Sal pun tengah gigih nak kumpulkan points . Harapnya nanti bila dah banyak … Sal boleh la redeem produk yang best ke kan .

Part kaedah pembayaran masa order korang jangan risau tau sebab F&N Life terima je kaedah pembayaran melalui TouchnGo , Boost Wallet , eWallet , ShopeePay , FPX , MCash dan Credit/Debit card . Pilihla mana yang korang selesa .

Pek Penyayang Gandakan keberkatan di bulan Ramadan

Sebelum Sal tutup entri ni … nak share sikit tentang Pek Penyayang F&N . Jom kita bersama menyokong hasrat murni pihak F&N untuk membantu golongan yang amat memerlukan . Rasanya korang fahamkan maksud Sal ni .

Jom kita gandakan keberkatan di bulan Ramadan dengan mendermakan Pek Penyayang F&N kepada insan yang amat memerlukan seperti warga emas , kebajikan anak-anak yatim dan golongan memerlukan .  

jom…pek kasih sayang daripada F&N Life sahaja

Bantuan korang amat diperlukan kerana sumbangan akan disalurkan kepada rumah amal dan golongan yang memerlukan ini sangat ternantikan bantuan ikhlas dari korang dengan sesebis harapan untuk mengindahkan lagi sambutan Ramadan tahun ini . Masih belum terlewat .

Pek Pek Penyayang F&N mengandungi:

• 100PLUS ACTIVE 1L

• SUNKIST Pure Orange Juice 1L

• F&N SEASONS Soya Milk 1L

• F&N Bandung 1.5L

• MAGNOLIA UHT Full Cream Milk 1L

• Sri Nona Ketupat 260g

• Pelitup Muka x 30 keping

Untuk maklumat lanjut berkenaan F&N Life, korang boleh layari :

Facebook: https://www.facebook.com/FNlife.my

Instagram: https://www.instagram.com/fn.life/

Selamat Mencuba Resipi F&N Life ya !!

You may also read!

Bayar Zakat Fitrah Online Menggunakan Maybank2u

Bayar Zakat Fitrah Online Menggunakan Maybank2u

Dalam tak diam kita dah menghampiri pertengahan Ramadan kan ? Bulan yang harus dimanfaatkan dengan sebaik mungkin . Bulan

Read More...
Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...

12 commentsOn F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu