Gaya Sakan Kaca Mata Hitam Tingkat Keyakinan Diri

In Info & Ilmu

Gaya Sakan Kaca Mata Hitam Tingkat Keyakinan Diri – Sesekali nak gak bergaya gak , hehehe . Boleh kan ? Mood raya berbaki lagi katanya dan lama dah tak berkaca mata hitam , sila jangan nak termuntah ye kengkawan .

Sementara nak sampai ke lokasi majlis kita ber’selfie sikit . Bukan selalu pun .. oh iyo ko ??? Saje nak melaram sebab Sal tak bawak geng askar . Then lepas ni nak beli barang pulak . Bukan tak nak bawak anak anak .. takut serabut lak nak beli nanti . Sebelumkeluar tadi Sal dah tanya , nak kirim apa apa tak . Sure ada kan .. hehehe .

Kelebihan Berkaca Mata Hitam Bukan Sekadar Nak Gaya Sakan

Dulu kan Sal tak tahu pun ada sebab kita ni sebagai perempuan perlukan kaca mata hitam . Bila terbaca artikel (Sumber: NONA) baru faham kenapa kena ada . Sal nak share dengan korang gak manfaat aksesori penting ni selain dari untuk gaya dan nampak anggun gittewww …

Gaya Sakan Kaca Mata Hitam Tingkat Keyakinan Diri
Pilih kaca mata yang bersesuaian ya – Gaya Sakan Kaca Mata Hitam
Purple Gurl !!

Penyebab Wanita Berkaca Mata .. Gaya Sakan Kaca Mata Hitam Tingkat Keyakinan Diri

Melalui pembacaan Sal , ada beberapa sebab kenapa seseorang wanita itu berkaca mata . Antaranya:
– Melindungi pelbagai kekurangan pada wajah terutamanya eye bag pada mata
– Menghalang sinar UV yang bahaya dan boleh merosakkan mata
– Melindungi mata dari melihat sesuatu yang membosankan (orang tak nampak pergerakan mata kita)

BACA JUGA: Tips Solekan Wanita 30-an

Adakah Penggunaan Kaca Mata Mampu Meningkatkan Keyakinan Diri

Korang rasa macam mana dengan persoalan yang ni ? Kaca mata hitam ni bukan setakat untuk tujuan berfesyen , tapi ada beberapa fungsi lain contohnya :

Dapat serlahkan personaliti diri

  • Pilih rekaan bingkai yang mampu menonjolkan perhatian dan serlahkan style anda . Biar kaca mata hitam yang dipakai ‘berbicara’

Menyerlahkan Bentuk Wajah Yang Cantik

  • Kaca mata hitam besar bersegi empat mampu menegaskan bentuk wajah wanita yang bulat . Meskipun mata korang terlindung di sebalik kaca mata , korang tetap menawan tanpa berbuat apa apa .

Melindungi Mata

  • Kaca mata penting untuk melindungi mata dari pancaran sinar UV . Pendedahan terus terhadap sinar matahari boleh menyebabkan katarak , fotokeratitis dan sebagainya . Kaca mata turut melindungi mata daripada habuk dan alergik .

Menjaga Kulit Halus Sekitar Mata

  • Pemakaian kaca mata berfungsi untuk melindungi kulit halus di sekeliling mata dari kedutan pra – matang .

Aksesori Yang Versatil

  • Pilih kaca mata sebagai aksesori tidak pernah menjadi keputusan fesyen yang salah . Boleh dipakai bagi tujuan formal atau ranggi .. semuanya sesuai .

Alternatif Untuk Solekan Mata

  • Mungkin ada antara kita yang tak sempat  nak make up bahagian mata kan so bila pakai kaca mata dapat sembunyikan bahagian mata yang kurang mengancam kan ?? hehehe

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu