• Home
  • Parenting
  • Beauty
  • Resipi
  • Travel
  • Info & Ilmu

SalinaJohari.com

Coretan Warna , Lukisan Kata Hati

You are here: Home / Info & Ilmu / Gesel@Ketap Gigi Ketika Tidur

Gesel@Ketap Gigi Ketika Tidur

May 6, 2015

Sesetengah orang kata ..tidur sambil ketap gigi…rupanya gesel gigi boleh menyebabkan kerosakan berlaku pada gigi..hakisan yang berlaku akibat gesekan antara gigi atas dan gigi bawah hanya akan menghauskan permukaan enamel….lama kelamaan akan mengakibatkan gigi menjadi lebih sensitif selain dapat mengubah rupa bentuk gigi
Seseorang yang sedang tidur…akan menggesel diri tanpa disedari….biasanya masa tengah tidur lena… dikatakan berlaku akibat berdepan dengan tekanan yang besar..bagaimanapun…seseorang itu boleh cuba mengubah kedudukan tidur…berhenti dari menghisap rokok dan kurangkan pengambilan kafein untuk mengurangkan masalah gesel gigi..
sumber: Google

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Info & Ilmu, Info & Ilmu

About Salina Johari

"Menulis apa yang dirasakan agar kelak ia menjadi sebahagian daripada kenangan"

You might also enjoy

Rawat Mata Sembab
Puasa…Hindar Kadar Kolestrol Tinggi
Potong Rambut Ikut Jenis Muka
Previous: Kenapa Khalish & Khaleef Tak Tido Lagi
Next: Jus Nanas Mampu Kempiskan Perut

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Me

salinajoharidotcom

Nama panggilan Sal.Bidang penulisan dah sebati dalam diri sejak di bangku sekolah lagi. Yang ditulis adalah pandangan peribadi semata tanpa melibatkan pihak lain. Menulis apa yang dirasakan bersesuaian dengan keadaan semasa.Sebarang pertanyaan tentang collaboration, review & advertorial , please email to : ctsalinajohari@gmail.com

KBBA9

Logo KBBA

Jom Baca

  • Pusat Pakaian Hari Hari Pilihan Bijak Belanja Sekolah
  • Semak Keputusan MRSM Tahun 2023
  • Kasut Sekolah Pallas Jazz Pilihan Terbaik 2023
  • Printing Custom Jersey Murah Terus Dari Kilang TeamCetak.com
  • McDonald’s Majikan Pilihan Belia
  • KERJA KOSONG GURU TADIKA AL BAGHDADI AIMANSYA
  • Cara Tingkat Kualiti Tidur Dengan Eskayvie Mindtropic
  • Permohonan Sekolah Menengah Agama MAIWP 2023
  • Bengkel UPKK Bersemuka 2022

Archives

Search this blog

Jom FIKIR SEJENAK

Salina Johari

"Orang yang berfikiran NEGATIF sentiasa MENGELAK, orang berfikiran POSITIF sentiasa MENCARI PELUANG, dan orang yang berfikiran TERBUKA sentiasa bertindak dalam situasi.."

Lets Go!

“Jika ingin menjadi seorang penulis pertama sekali kena membaca, kedua kena membaca, ketiga, membaca, keempat membaca dan kelima baru menulis.”

— A. Samad Said
Design by SkyandStars.co
Back Top

Copyright © 2023. SALINAJOHARI.COM