Himalaya Women’s Wellness dan Bowel Wellness – Bila umur semakin meningkat , penjagaan kesihatan pun kena ambil berat . Berdasarkan pengalaman Sal sendiri memang ada beza dari segi kondisi badan . Dulu masa muda remaja , lasak semacam tapi la ni bila nak buat sesuatu yang kononnya kita rasa mampu tapi sebenarnya tak dah .

Sejauh Mana Keberkesanan Himalaya Women’s Wellness dan Bowel Wellness

Takyah nak gi jauh , korang try jogging dan tengok sejauh mana kemampuan kaki korang melangkah . Bandingkan hari ini dan 5 – 6 tahun kebelakang . Sure ada perbezaan !!

Jadinya , untuk maintain supaya kondisi badan sentiasa sihat .. Sal amalkan juga pengambilan supplement tambahan . Sebelum ni Sal pernah juga mintak consultation dari doktor untuk tahu kesesuaian supplement . Bukan boleh ambik saja je .. kena tahu juga mana yang ok dan tidak memudaratkan badan korang .

https://www.instagram.com/himalayamalaysia
Himalaya Bowel Wellness baik untuk kesihatan usus dan perut

Baru ni perut rasa berangin je .. seriously nak buat kerja apepun tak boleh . Satu part lagi , nak membuang punya la payah . Takkan nak dok diam .. kena cari something sebagai penyelesaian .  Nasib la ada ‘Bowel Wellness’ produk Himalaya . Selesa terus perut Sal sebab ia sangat membantu sistem pencernaan tubuh badan, anti bakteria dan membantu pengkumuhan usus .

Sebelum ni Sal pernahconsume Shatavari produk dari Himalaya jugak .. memang best la untuk milk booster . Ada jugak kengkawan tak percaya , ‘tepuk dada tanya la minda’ .. hehehe .

Macam mana Sal boleh susukan anak sepenuhnya sehingga mencapai umur 6 bulan ?? dan Alhamdulillah , susu badan sentiasa ada sehingga umur anak dalam 2 tahun lebih . Berani share sebab Sal sendiri dah try tapi janganla korang kejap amik .. kejap tak .

BACA JUGA: Shatavari Milk Booster Untuk Ibu Menyusu 

Bila buat sesuatu kita kena konsisten . Produk Himalaya memang diyakini dan dari Women’s Wellness Sal beralih pada Bowel Wellness . Syukur sangat sebab serasi dengan badan . Pada Sal kita tak salah nak mencuba sesuatu produk tapi sekiranya ada keraguan , dapatkan nasihat doktor atau mereka yang lebih arif sebelum consume ya !

https://www.instagram.com/himalayamalaysia
ambil secara konsisten.. Insya Allah

Sal share sikit manfaat Women’s Wellness dan Bowel Wellness :

Bowel Wellness

  • Melegakan perut sembelit
  • Membantu pengaliran usus agar kembali normal
  • Menyokong detoksifikasi yang normal daripada usus
  • Cara pengambilan 1-2 tablet dua kali sehari

Women’s Wellness

  • Membantu ibu baru untuk menyusu
  • Membantu memulihkan kembali badan ibu selepas bersalib
  • Membantu mengatasi keletihan
  • Membantu dalam mengimbangi hormon wanita
  • Cara pengambilan 1-2 tablet dua kali sehari

Tak rugi rasanya amalkan supplement dari Himalaya .  Manfaat berganda dan dari segi harga pun berbaloi . Apa salahnya kita berkongsi juga untuk kebaikan seisi keluarga kan ?

Untuk maklumat lanjut , boleh layari:

https://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/

https://www.instagram.com/himalayamalaysia