Adakalanya ‘berperang’ gak dengan Khalish 
bila ambik dia dari sekolah..
macam-macam helah sebab nak suh drive kata pegi kedai..
siap bagi direction…
“turn ibu turn….here…ibu…here…”
jenuh jugak nak cari idea ….
alasan nak elak ke kedai kena bagi yang munasabah…
kalau tak Khalish tak terima…
gaya balik dari sekolah..
Zaman semakin berubah…pemikiran anak-anak kini semakin matang…
mungkin juga kematangan seiring dengan persekitaran semasa…
untuk itu…sebagai ibubapa..memang tak boleh nak leka..
kena cepat pickup…
Pada saya …pembelajaran sebagai ibubapa tidak pernah terhenti..
saya suka bertanya dan berkongsi sesama rakan sekerja..
jangan malu…sebab banyak ilmu yang diperolehi melalui perkongsian…
Pengetahuan sekarang pun boleh dikatakan dihujung jari..
klik je dah dapat info…baik dari segi pembelajaran…tahap kesihatan…
dan permainan…part ni yang paling saya suka sebab melalui ransangan permainan boleh develop
keupayaan anak-anak..
Sejak dari anak-anak kecil ….saya memang suka libatkan diri anak-anak 
dalam playgroup…
kena invest sikit…tapi jangan risau…
ilmu yang diperolehi boleh dijadikan panduan dalam mendidik anak-anak….
bukan niat untuk memaksa anak-anak…
tapi lebih kepada pendekatan meransang..
setakat ni memang saya kagum dengan 
Dan pada ibubapa yang masih mudamudi…
rajin..rajinkan diri anda baca PA&MA 
Pelbagai panduan yang boleh diikuti..pada yang mampu…bolehlah melanggan…
saya memang setia melanggan sejak dari anak sorang…
banyak info yang berguna…yelah…bila sibuk bekerja ni faham jelah…
edisi khas Oktober…Pa&Ma Genius..
Anak genius…permata terindah yang tiada nilainya…
bajai dan siramilah dengan penuh kasih sayang…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari