Bila dok sendirian..kekadang kita rasa membosankan…
tapi sebenarnya banyak perkara yang boleh dilakukan tanpa kita sedari..
dan pelbagai manfaat boleh diperolehi…
jangan jadikan rasa sayu…sedih…putus asa atau sesuatu musibah sebagai halangan 
untuk melakukan sesuatu yang menggembirakan hati sendiri…
Sumber: Mr Google
Meh kita tengok…antara perkara yang boleh dilakukan:
  • Jangan terlalu mengingati kesedihan…jangan bertindak untuk jatuhkan hukuman 100% pada diri sendiri…try duduk bersendirian dan fikirkan sejenak sebelum bertindak..pasti akan menemui jalan terbaik atas segala kesukaran yang dilalui sebelum ini…
  • Adakalanya bersendirian lebih baik dari berada di tengah kesesakan orang ramai..tenangkan diri dan bila dah bersedia..baru keluar bertemu dengan sahabat handai..rakan dan taulan..
  • Menonton wayang…shopping…pergi berjalan…best kan…tenangkan diri dalam apa jua cara…tak pun main tenis..best sangat bila lepaskan dengan memukul bola pada dinding…
  • Bila ada waktu terluang…joging atau beriadah ke taman…syok gak…biasa taman ada tasik…lebih baik keluar ke taman dari berkurung dalam bilik atau rumah..
  • Tidur untuk rehatkan minda..paling best susun atur balik suasana bilik tidur..jangan lupa selfie ok…so kita boleh tengok balik mood susunan bila dalam keadaan tak tenang…kenangan tu…hehehe
  • Apa kata buat aktiviti memasak…jahit baju..melukis atau mengait…aktiviti seni berseni ni adakalanya dapat melahirkan pelbagai emosi yang tersimpan dalam minda.. tak caye try dan tengok balik hasil seni yang kita buat…pasti akan tersenyum meleret…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari