Al kisah Jumaat , masa Sal kat opis lagi tetiba dapat instinct macam balik rumah lewat je . Bila dah lewat tu kadang agak kelam kabut nak masak dan sediakan hidangan buka puasa untuk family . Badan bila dah penat , mood nak masak kadang tu boleh jadi ke laut . So malas nak fikir panjang , dok search dalam google . Sambil belek belek fone , ternampak bubur berlauk , sangat menyelerakan .  So , nak story perkenalan Sal bersama Jim’s Porridge bubur nasi berlauk sedap banyak pilihan ……

Kenapa Mesti Jim’s Porridge Bubur Nasi Berlauk Sedap Banyak Pilihan

Meriahkan ?? … Jim’s Porridge Bubur Nasi Berlauk Sedap Banyak Pilihan

Lepas dah confident nak try Jim’s Porridge ni Sal ralit tengok set bubur yang ada . Seriously memang banyak sangat pilihan sampai rambang mata .Bila puasa ni faham je la kan . Semua nampak sedap .. hehehe .

Tak caye korang tengok paparan bawah ni ha , kang kata Sal buat cerita pulak kan

Jim’s Porridge Bubur Nasi Berlauk Sedap Banyak Pilihan
Ramadan Combo … order ikut citarasa korang !

Korang nak try pun boleh .. recommended sangat sangat sebab memula tu Sal membayangkan yang portion bubur ni lebih kurang je dengan set bubur yang ‘terkenal’ tu . So nak la order lebih sikit untuk anak anak . Sekali masa terima , tudiaaaaa boleh simpan untuk buat sahur sekali . Besar gak portion , serious mengenyangkan !

Jangan kata masa bulan puasa ni kita takleh nak menikmati bubur nasi berlauk ya . Order pun online je tak susah mana . Yelah , musim Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ni kita kena faham . Kurangkan pergerakan dan sebenarnya lebih memudahkan terutamanya suri rumah .

Sesekali para suami bagi la peluang pada isteri ‘tutup dapur’ kan !!

Banyak pulak Sal membebel , hehehe sebab dah lama sangat ‘bersarang’ pada yang perasan la. Tapi lepas ni Sal cuba aktif balik ya . Almaklum la .. kita ni ‘backliners’ .

Korang try la order Jim’s Porridge bubur nasi berlauk sedap banyak pilihan pulak tu sebab sekarang ni ada Ramadan Combo . Berbaloi sangat diskaun yang diberi .. grab sebelum terlewat . 15% discount dari total harga untuk setiap pembelian minima 3 unit mana-mana Bubur Berlauk Set.

Grab sebelum terlewat … harga berbaloi !!

Korang boleh jugak mix & match bubur korang tu masa order . Ikut la nak order bubur dan pilih lauk lauk mengikut kesukaan korang !!  Harga hanya bermula serendah RM6 dan ada 12 jenis lauk yang boleh korang pilih dan mix n match.

Jim’s Porridge Bubur Nasi Berlauk Sedap Banyak Pilihan Dan Boleh Mix & Match

Meh kita tengok list apa yang Jim’s Porridge offer supaya korang jelas nak order nanti .. nanti risau tersalah pilih dah tak happy nak berbuka puasa .

Bubur Berlauk Mix & Match

Basic Bubur (RM 6)- ayam / daging . Add On Ingredient – RM 1 / scoop (satu scoop lebih kurang 1 sudu biasa penuh)

>> Ikan Masin Lobak Manis
>> Sotong Lobak Manis
>> Lala lobak Manis
>> Sambal Paru
>> Kerepek Peria
>> Udang Goreng Rangup
>> Tempe goreng
>> Halia goreng
>> Telur Masin
>> Kacang
>> Ikan Bilis
>> Kentang Goreng

Harga yang tertera tak termasuk delivery charge dan masa korang order guna ODDLE akan tertera charge . Tak la mahal sangat dan berbaloi !

BACA JUGA: Kek Coklat Moist Kukus Resipi Mudah Confirm Jadi

Untuk packaging korang jangan la risau sebab lauk dan bubur diasingkan . Seandainya penghantaran awal pun , korang still boleh lagi panaskan dalam microwave dan rasa still kick lagi . Jangan pulak masukkan lauk sekali dan panaskan . Pada Sal lauk ok je dan tak perlu panaskan sebab bila korang masuk kat bubur tu nanti akan panas jugak kan ?

anak anak pun suka .. paling best lauk dia sebab fresh dan sodap !!

Untuk order korang terus klik : https://jimsporridge.oddle.me/en_MY dan area penghantaran adalah sekitar Selayang , Gombak , Wangsa Maju , Setapak , Setiawangsa  dan Keramat . Korang ada option sama ada nak buat tempahan atau korang boleh singgah sendiri Ramadhan kiosk Jim’s Porridge di Busana Mara.

Waktu tempahan setiap hari Isnin hingga Ahad bermula jam 11am – 4pm . Luar daripada waktu ni, korang akan dapat keesokan harinya . Nak makan harini untuk berbuka sila cepat ya . Jim’s Porridge ni jugak jenama bubur berlauk tempatan 100% halal buatan bumiputera Malaysia. Tak rugi korang try sambil kita sokong para peniaga di musim PKPB ni .

Untuk butiran lanjut korang boleh layari webstore Jim;s Porridge di sini:-

https://jimsporridge.oddle.me/en_MY

FB: Jim’s Porridge

IG: @jimsporridge