Sekarang ni kita akan rasa sedikit bebas bila mana kerajaan dah umumkan norma baharu bagi Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) .  Namun , langkah pencegahan kena sentiasa beringat sebab kita tak nampak virus yang dok ada di sekeliling . Jangan nanti suka bertukar menjadi duka dan sebab tu Sal nak ingatkan yang mana kesihatan diri perlu dijaga .

Aktiviti Yang Boleh Dilakukan Kini Sebab Kesihatan Diri Perlu Dijaga

yeayyyy .. dah boleh bersukan – Kesihatan Diri Perlu Dijaga

Jika dulu kita bebas lakukan aktiviti tapi tidak sekarang sebab dah mula ada had dan batasan yang kita perlu akur . Sebenarnya bukan untuk diri kita sendiri tapi demi kebaikan dan kesejahteraan rakan taulan , sahabat handai dan family . Sal rasa korang pun dah tau dan boleh nilaikan baik dan buruknya .   

Sebarang aktiviti yang melibatkan kumpulan yang ramai masih tidak dibenarkan . Tapi ia tidak menjadi halangan untuk kita tidak melibatkan diri dalam aktiviti sukan . Masih dibolehkan dan jangan pulak jadikan sebagai alasan untuk korang tidak bersukan dan bersenam demi kesihatan .

Peluang yang ada digunakan sebaik mungkin . Sal suka ajak anak anak jogging di hujung minggu . Maklum la bila dah tak sekolah , boleh tahan part nafsu makan tu . Nak dihalang tak sampai hati .. so Sal ajak jogging . Taklah jauh sangat .. ikut kemampuan sebab ibu pun follow sekali .

Bila lagi badan nak berpeluh kan ?

Awalnya anak anak macam tak nak follow sebab kena berlari tapi bak kata pepatah … alah bisa tegal biasa . Setiap weekend buat dah terbiasa dan bila tak pegi .. dyorang pulak dok tanya . So kita teruskan dan jadikan sebahagian daripada aktiviti harian . Sambil jaga kesihatan , boleh la kita ruangkan masa beriadah bersama anak anak kan .

Tak larat lari … kita jalan asalkan berpeluh
BACA JUGA: Bersih Itu Sihat Kunci Kesihatan

Sebenarnya banyak je aktiviti yang boleh kita buat bersama anak anak . Cuma kena cari ruang dan peluang . Sal percaya korang pun sure ada aktiviti sepanjang tempoh PKPP ni kan dengan family . Meh share ….