Kesihatan Diri Perlu Dijaga

In Info & Ilmu, Parenting

Sekarang ni kita akan rasa sedikit bebas bila mana kerajaan dah umumkan norma baharu bagi Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) .  Namun , langkah pencegahan kena sentiasa beringat sebab kita tak nampak virus yang dok ada di sekeliling . Jangan nanti suka bertukar menjadi duka dan sebab tu Sal nak ingatkan yang mana kesihatan diri perlu dijaga .

Aktiviti Yang Boleh Dilakukan Kini Sebab Kesihatan Diri Perlu Dijaga

yeayyyy .. dah boleh bersukan – Kesihatan Diri Perlu Dijaga

Jika dulu kita bebas lakukan aktiviti tapi tidak sekarang sebab dah mula ada had dan batasan yang kita perlu akur . Sebenarnya bukan untuk diri kita sendiri tapi demi kebaikan dan kesejahteraan rakan taulan , sahabat handai dan family . Sal rasa korang pun dah tau dan boleh nilaikan baik dan buruknya .   

Sebarang aktiviti yang melibatkan kumpulan yang ramai masih tidak dibenarkan . Tapi ia tidak menjadi halangan untuk kita tidak melibatkan diri dalam aktiviti sukan . Masih dibolehkan dan jangan pulak jadikan sebagai alasan untuk korang tidak bersukan dan bersenam demi kesihatan .

Peluang yang ada digunakan sebaik mungkin . Sal suka ajak anak anak jogging di hujung minggu . Maklum la bila dah tak sekolah , boleh tahan part nafsu makan tu . Nak dihalang tak sampai hati .. so Sal ajak jogging . Taklah jauh sangat .. ikut kemampuan sebab ibu pun follow sekali .

Bila lagi badan nak berpeluh kan ?

Awalnya anak anak macam tak nak follow sebab kena berlari tapi bak kata pepatah … alah bisa tegal biasa . Setiap weekend buat dah terbiasa dan bila tak pegi .. dyorang pulak dok tanya . So kita teruskan dan jadikan sebahagian daripada aktiviti harian . Sambil jaga kesihatan , boleh la kita ruangkan masa beriadah bersama anak anak kan .

Tak larat lari … kita jalan asalkan berpeluh
BACA JUGA: Bersih Itu Sihat Kunci Kesihatan

Sebenarnya banyak je aktiviti yang boleh kita buat bersama anak anak . Cuma kena cari ruang dan peluang . Sal percaya korang pun sure ada aktiviti sepanjang tempoh PKPP ni kan dengan family . Meh share ….

You may also read!

Pusat Pakaian Hari-Hari Pakaian Sedondon Harga Berbaloi

Pusat Pakaian Hari-Hari Baju Raya Sedondon Harga Berbaloi

Assalamualaikum dan Salam Akhir Ramadan 1442H . Rebutlah peluang pada 10 malam akhir Ramadan . Rugilah kepada golongan yang

Read More...
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang

Read More...
F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Antara sedar atau tak .. kita dan pun masuk pertengahan Ramadan . Cepat

Read More...

7 commentsOn Kesihatan Diri Perlu Dijaga

  • Ajar lah anak apa apa pun dari awal supaya mereka tahu apa yang baik dan buruknya…

  • sekarang ni ada keinginan nak jogging, tapi dalam kepala duk fikir semput la kalo jogging kat taman rekreasi kena pakai mask..hahahha! alasan je semua ni…padahal boleh je jogging sekitar rumah…hihi

  • bagus dapat keluar dengan anak dan lakukan aktiviti bermanfaat dengan depa…at least dapat release tension duduk rumah sepanjang pkp

  • Sepanjanh PKP Rawlins cuba bersenam at least 30 min 3 kali seminggu. Now dah PKPP, Rawlins dah beranikan diri berjalan dan bersenam di luar at least 3 kali seminggu gak

  • Yup.. Kesihatan diri untuk anak perlu dijaga.. Kita as parent kene la jaga aak sebaik mungkin.aktiviti bersmaa anak memang best

  • With the PMCO now kids can go out of house too. but yes, must take care of hygience to be safe. take care everyone

  • Betul tu sis, Kesihatan memang perlu dijaga sebaik-baiknya… Senaman merupakan antara aktiviti yang kami sekeluarga turut lakukan… Yalah kan, kena juga bagi otot-otot bergerak di samping menikmati pemandangan sekitar… Ni dah PKPP ni baru berani bagi anak kelurr itu pun, mesti pakai mask… Hehehehe… #kitajagakita

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu