Sepanjang tempoh musim Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan ni Sal terperasan yang kulit tangan , badan dan kaki kering semacam . Nak kata kurang minum air .. tak jugak . Tak kan nak biar kan .. hurrmmm takleh jadi . Kena buat sesuatu sebab kalau dibiarkan maybe akan jadi lain dan payah nak atasi . Sampai la satu ketika Sal cuba satu produk yang tengah hangat diperkatakan . Yelah , tak cuba tak tahu kan . Meh nak story sikit tentang koolit atasi masalah kulit kering sensitif sesuai seisi keluarga .

Betul Ke Koolit Atasi Masalah Kulit Kering Sensitif Sesuai Seisi Keluarga

Pada Sal memang Koolit amat bersesuaian digunakan untuk semua peringkat umur dan Sal sendiri dah test pada Khalaf (7 tahun) . Kulit Kaisar agak sensitif , dan sampai satu tahap agak fed up nak cari produk yang boleh atasi masalah kulit kering dia . Asal kering akan gatal , kesian pun ada sebab dia dok menggaru .

Yang buat Sal ter’cuba Koolit bila Sal terbaca tentang kandungannya . Part kandungan Sal memang particular sebab takut kulit Khalaf melarat dan timbul pulak masalah lain . Haru oii !!

Kalau korang nak tahu , rangkaian Koolit ni mengandungi ekstrak akar manis . Melalui pembacaan Sal, banyak manfaat akar manis ni dan mempunyai 40 kali antioksidan serta mampu mencerahkan kulit secara semulajadi selain daripada bersifat bahan anti-radang .

Selain tu jugak ia selamat digunakan di semua peringkat umur termasuk bayi dan mempunyai pensijilan GMP . So , korang jangan risau la . Bila guna , daya serapan rangkaian Koolit sangat pantas dan kelembapan berpanjangan di mana mampu melambatkan proses kehilangan air epidermis (TEWL) sehingga 20% dalam masa 24 jam .

Perubahan akan dapat dilihat dalam masa sebulan sekiranya korang guna secara konsisten . Boleh guna untuk seluruh badan termasuk muka . Harga pun berbaloi .. dan Sal memang suka try dan pakai produk yang mampuk milik selain dari berkesan .

Buat ape nak belanja lebih seandainya kita boleh dapat produk yang berkesan pada harga yang berkadaran kan !!

Rangkaian Produk Koolit Yang Efektif dan Berkesan

Rasanya untuk lebih details better Sal kongsikan dengan korang rangkaian produk Koolit . At least dapat pencerahan .

Koolit Gentle Body Wash merupakan pembersihan harian (body wash) yang sesuai digunakan untuk kulit sensitif. Sangat lembut dan boleh digunakan dengan atau tanpa air. Sesuai untuk kegunaan seisi keluarga termasuk bayi , kanak -kanak , warga emas atau golongan yang sakit (terlantar atas katil) atau mereka yang tidak boleh mandi menggunakan air atas faktor kesihatan . Sebab tanpa air pun Koolit boleh digunakan untuk membershkan wajah dan badan . Hanya ratakan dan lap dengan tuala lembap. Nak jadikan make up remover pun boleh . Nampak tak banyak manfaat sengan hanya sebotol Koolit Gentle Body Wash . Dah ada penjimatan di sini !

Kelebihan Koolit Gentle Body Wash
  • Melembapkan  serta membersihkan kulit. Ia tidak menghilangkan lapisan minyak semula jadi  di atas kulit bagi mengelakkan masalah kulit kering
  • Mengandungi ekstrak licorice yang membantu melegakan bengkak dan kulit gatal. 
  • Wangian diperakui selamat oleh International Fragrance Association (IFRA)
  • Mengandungi Vitamin E Asli dan Vitamin . Ni memang best la  
Sal guna as moisturizer .. jimat masa dan kulit pun rasa fresh !

Koolit Soothing Lotion berfungsi sebagai losyen serbaguna yang sesuai untuk penghidratan pantas pada seluruh badan termasuk muka . Part ni memang Sal suka sebab kadang tu Sal sendiri takde masa nak tepek kat muka serum .. moisturizer . So dengan adanya Koolit Soothing Lotion ni pada Sal memang menjimatkan masa .

Korang perlu tahu yang lotion ni diformulasikan dengan minyak biji jojoba yang berfungsi untuk merangsang kembali pemulihan pada kulit . Manakala ekstrak licorice pula membantu dalam melegakan kulit yang bengkak , gatal dan mencerahkan kulit.

Boleh jugak letak pada kulit baby ya sebab Sal sapu jugak pada kulit Kaisar (1 tahun 5 bulan) . Celah lengan dan peha dia tu kadang kering . So far ada nampak perubahan . Kalau tak menggaru je dia . Bila letak nampak dia lega dan masalah kering berkurangan .

Koolit Atasi Masalah Kulit Kering Sensitif Sesuai Seisi Keluarga
Sebelum Sal try pada kulit Khalaf yang kerap kering dan gatal – Koolit Atasi Masalah Kulit Kering Sensitif Sesuai Seisi Keluarga
Kelebihan Koolit Soothing Lotion
  • Penyerapan pantas dalam 10 saat
  • Tidak berminyak
  • Antioksidan 40x lebih tinggi
  • Mengandungi Vitamin E Semula jadi
  • Anti keradangan dan kesan pencerah kulit

Koolit Calming Cream krim yang mampu memberi kelembapan pada kulit yang kering, sensitif dan irritasi.  Sebab utama diperkaya dengan ekstrak licorice dan dapat beri bantuan menenangkan kulit yang teriritasi dan tertekan dengan persekitaran dengan cepat .

BACA JUGA: Jerawat Parut Jerawat Hilang Dalam Masa 14 Hari

Kelebihan Koolit Calming Cream
  • Penyerapan pantas 
  • Tidak berminyak
  •  Antioksidan 40x lebih tinggi
  •  Mengandungi Vitamin E Semula jadi
  •  Minyak zaitun memberikan kelembutan pada kulit
  •  Anti keradangan dan kesan pencerah kulit 

Sal try pada Khalaf Calming Cream , memang nampak perubahan dan kulit badan Sal sendiri pun taklah kering lagi . Sesuai untuk korang yang ada masalah keradangan kulit . Korang try la sebab Sal sendiri yang koje dalam aircond ni pun kulit jadi kering . Apatah lagi pada yang sering bekerja di luar , contoh yang turun site tu kan . Nak harapkan minum air kosong selalu … hurmmm kadang tu ter’skip jugak kan ? Dan … jangan kata muka je nak jaga ,kulit badan pun kena jugak walaupun terlindung .

Selamat mencuba rangkaian produk Koolit . Dan kalau korang nak tahu Watsons sekarang ni tengah ada promotion tau .. so better grab cepat ! nak cepat lagi Shopee je la … hehehe

Maklumat lanjut sila layari :

Facebook: koolitmy 

Instagram: koolitmy

Shopee: shopee.com.my/naturaloptions.os

Webwww.mynaturaloption.com

Watsons: https://bit.ly/2S47Jio