Harap korang sihat ya ! Musim Syawal ni kena jaga diri … pemakanan . Lebih lagi musim Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB )belum habis kan . Dalam masa yang sama , kecantikan kulit muka jangan dilupakan pulak . Penting walaupun korang dok kat rumah je . Haaaa , nak cantik meh try KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer melembap dan muka cerah berseri . Nak tak ?

Jatuh Cinta Dengan KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer

KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer Melembap dan Muka Cerah Berseri
Nampak kecik je tapi kesan superb !! KOSÉ Sekkisei Essential Souffle

Sebelum ni Sal tak pernah perasan tentang kehadiran produk KOSÉ . Sampailah satu masa tu dapat trial dari Home Tester Club . Bila dah dapat tu kan , lama jugakla nak cuba sebab takut tak sesuai dengan kulit muka .

Dari sehari ke sehari dok belek kotak , tapi tak jugak terasa nak tepek kat muka . Sal ni kadang bukan kisah dengan kulit muka … tambah di musim PKPB ni lebih sibuk dengan keperluan anak anak . Yang mana tutor , google classroom , latihan nak kena pantau lagi … hehehe . Dah macam cikgu oiii .

BACA JUGA: Tips Kecantikan Penjagaan Muka

Tu kadang keterlupaan nak ‘manjakan’ kulit muka . Nak kata produk takde kat rumah .. semua ada , serba lengkap tapi tu la asyik lupa nak tepek kat muka . Selalu ‘singgah’ kat muka air liur si bongsu Sal je . Sabar je la kan .. antara rahsia kenapa kulit muka Sal bersih dek sebab enzim yang ada pada air liur anak .

Masa Sal start cuba KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer ni kan .. calit sikit je kat muka time tu . Memula mana nak berani pakai banyak sangat sebab takut timbul lak cik jerawat .. hahaha . Sape tak risau kan … aisshhh seremmm wehh . Tapi Sal tawakal sebab tengok kandungan cam sesuai la dengan kulit Asia . Yelah , nak pakai sebarangan takut jugak tapi yang ni berani sikit nak try sebab produk dari Jepun . Tengok la kulit orang Jepun camno .

Kesan Penggunaan KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer

Sal dulu pernah je ada experience kulit muka berjerawat teruk . Nanti Sal story lain sebab dan macam mana Sal atasi yer . Harini nak story lebih macam mana ter’excited dengan KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer .

Dah sapu kat muka , dalam masa seminggu tu rasa cam lain tau kat kulit . Jeng..jeng…jeng , serious best !!

Kulit muka jadi lembap dan masa bangun pagi no more muka berminyak . Kalau tak sure ada minyak pada kulit muka bila bangun waktu pagi . Oh ya !! Sal sapu masa nak tidur . Nak test la konon nya sejauh mana keberkesanan . Memang nampak kesan dan sejak tu Sal dah berani sapu banyak sikit . Kira kita tingkatkan penggunaan KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer ni

Sal akan pakai pada kulit muka sebelum makeup sebagai asas . Lepas makeup nampak cam glowing sikit . Yeayyyy !! Kulit kering pun dah slowly takde . Betul la dari info dan pembacaan Sal yang mana KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer mampu melembap , memudarkan parut jerawat dan muka slowly akan lebih cerah berseri … lembut je .

Kandungan yang diyakini … Muka korang akan lembap dan cerah berseri

Kandungan produk yang mengandungi ekstrak lithospermum erythrorhizon root,angelica, dan sesame seed banyak digunakan untuk penyembuhan luka tradisional di Jepun . Patutla produk ni mampu melembapkan kulit lebih kurang dalam 8 jam . KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer juga mampu merawat struktur kulit yang terhidrat .

Masa sapu kat muka tu , lotion KOSÉ Sekkisei Essential Souffle Softening Moisturizer ni lembut sangat sampai tak terasa langsung bila kita sapu kat muka dan cepat betul meresap . Dan yang penting tak melekit .. tu sebab Sal guna sebelum makeup . Haruman pun best !

Pada Sal la , tak rugi kalau kita berbelanja sikit untuk produk yang berbaloi kesannya . Nak kulit muka lawa , better korang ‘melabur’ sikit dan test dulu tau . Kang semborono lain lak yang jadi.

Maklumat lanjut , korang boleh layari :

https://www.kose.com.my/