Penah tak anda rasa masuk je dapur…
fikiran kosong…dengan kata lain…kepala otak jadi hang..blur gitu…
Bila mood masak lari…mula la semua serba tak kena..
sempat la temenung…tengok cabinet…freezer..
tapi…dok tenung pun..bukan perut boleh jadi kenyangkan…
so…terpaksa gak petik dapur gas…
main minyak…bawang…
Timbul idea nak buat Maggi Goreng Malas..
kebetulan Mr Hubby pun takde…bersukan kata..
so bolehla ‘masak malas’
Jangan tak tau…
idea dapat bila singgah blog TiffinBiru  kita….
Tenkiu Cik Mat Gebu
Bahan pun sangat simple..
Bawang putih…merah..sos tiram…kicap pekat & cair..
stok ayam..kubis sikit..
kebetulan kat rumah ada daging burger…potong sikit buat rencah..
punyala nampak kemalasannyer kan…
garam tak letak sebab stok ayam..sos tiram dan kicap memang dah masin..
Goreng….dan…
Siap!
selamat masuk perut….Alhamdulillah..
Selamat Menjamu Selera!!