Nasi Goreng Kampung Perencah SeriAji – Sal nak tanya sikit , korang pernah tak rasa malas semacam nak masuk dapur ? Paling best bila balik keja dan time tu perut korang tengah lapar sesangat … Sal selalu je gitu tapi kena gak masak , takkan nak biar perut ‘mendidih’ .

Resipi Simple Nasi Goreng Kampung Perencah SeriAji

Syukur sangat sebab kat dapur ada ‘3 in 1’ cuma yang ni special sikit .. bukan 3 in 1 air tapi perencah masakan … hehehe . Bila kemalasan melanda Sal akan cuba masak apa yang paling mudah dan baru ni Sal ada try nasi goreng kampung denmenggunakan perencah SeriAji .

Serious mudah sesangat dan korang yang tak pandai masak pun boleh buat . Tak caye korang tengok resipi yang Sal share ni ha ..

Nasi Goreng Kampung Perencah SeriAji
Makan Panas-panas .. Nasi Goreng Kampung Perencah SeriAji
Bahan – bahan :

2 sudu minyak masak

1 biji bawang putih

1 biji bawang merah (kecil)

Segenggam ikan bilis

Semangkuk kecil fishball

Sedikit hirisan kubis (kangkung takde)

Telur sebiji

1 paket SeriAji Perencah Nasi Kampung

Semangkuk nasi putih

Cara – cara:

Panaskan minyak masak

Goreng ikan bilis sampai garing dan ketepikan

Tumis bawang putih dan bawang merah yang ditumbuk kasar sampai naik bau

Masukkan fishball bagi garing sikit

Masukkan perencah SeriAji , nasi dan kubis tadi

Jangan lupa ikan bilis goreng

Last skali pecah telur dan masukkan

Kalau suka boleh letak garam bagi yang pemasin . pada Sal dah secukup rasa perencah tu

Siap !! Rugi tak try sebab rasanya macam order kat kedai . Bezanya yang ni korang masak sendiri dan korang boleh masukkan apa yang korang rasa nak masukkan . Takde pantang larang sebab tekak sendiri kan .

BACA JUGA: Ayam Masak Kurma Sedap

Pada anak dara pulak , sekiranya nak tunjuk skill masak ke bakal mertua pun boleh . Recommended sangat sebab confirm mak mertua puji bakal menantu . Mana yang ada sedara mara nak datang rumah untuk minum pagi atau petang pun boleh sangat nak masak nasi goreng kampung ni . Sure ada yang mintak resipi .

Nak masak ni bukan susah . Dulu Sal pun tak suka gak masak tapi lama kelamaan rasa seronok . Nak bila korang masak .. ada yang berebut nak makan !