Bekerja sebagai frontliners memang tak tentu masa . Sure korang dapat bayangkan ? Tambah bila dalam situasi pandemik COVID-19 di mana kena standby 24 jam . Seriously memang penat dan letih yang teramat sangat . – Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

Mengapa Perlu Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

Balik rumah nak kena teruskan rutin sebagai ibu dan suri rumah .. badan dah macam ‘kain buruk’ . Sal tak boleh biarkan sebab badan kita ni bukan nak pakai sehari dua .. so kena buat sesuatu .

Pernah sembang dengan kawan kawan yang nampak bertenaga dan mereka sharing tentang supplement tanbahan . Tak pernah terfikir nak consume dah sejak tu Sal mula cari gali tentang supplement tambahan yang boleh support badan untuk beri tenaga .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
kita cuba rangkaian produk Apotec

Banyak keja yang perlu Sal buat .. dari office mengadap komputer , tengah hari berlari ambik anak dari sekolah. Then balik keja , sidai lipat baju , masak .. mop lantai .. basuh baju . Sangat memenatkan , jangan kata balik keja terus rehat ya . Tambah bila anak anak dah mula sekolah ni , banyak perkara yang perlu Sal buat .

Kita Cuba Rangkaian Produk Apotec Demi Imunisasi Badan Cegah Pandemik COVID-19

Untuk itu Sal perlukan supplement yang mampu untuk beri tenaga , dengan kata lain dapat support badan Sal . Alhamdulillah , akhirnya dapat jugak jumpa dan consume rangkaian produk Apotec iaitu Apple Cider Vinegar dengan madu Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric .

Bukan Sal nak sembang jual beli tapi share kelebihan , manfaat dan kenapa Sal pilih Apotec.  Banyak je brand lain kan kat luar tapi Apotec tetap pilihan di hati . Ada sebab yea ..

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
Syukur Alhamdulillah … dah jumpa supplement tambahan yang serasi dengan Sal

Sal memang particular sikit bila nak consume mana mana supplement . Risau part kandungan tu tapi dengan Apotec Sal yakin sebab diperakui dan dijamin Halal . Sebelum ni pernah Sal try Aplle Cider dari brand yang lain . Tekak Sal dan keserasian tu tak sebati pulak   .. hehehe . Tapi dengan Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni bila rasa sekal i , terus boleh terima .

Maybe sebab ada tambahan madu tu . Ok jugak sebab nak makan madu kadang tak sempat so yang ni dah 2 in 1 kan . Tu rasa paling jimat dan sekaligus kita dah consume makanan sunnah . Tambahan ,  Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni dihasilkan daripada bahan terpilih dan dari sumber yang terbaik .

Paling best , lepas consume Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni .. ia mampu melawaskan dan pembuangan Sal lebih teratur . Sebelum ni macam payah sangat nak ‘membuang’ tapi sekarang lega oii .. hehehe .

Mula macam tekejut tapi syukur sangat . Sal bagi juga sikit pada anak anak dan alhamdulillah , suka pulak dyorang minum . Maybe sebab ada rasa masam manis tu . Nak kejutkan bangun pagi pun mudah . Kalau tak jenuh jugak mengejut .

Korang try la sebotol sebab harga pun pada Sal berbaloi . Kadang tu kita kena cari supplement tambahan sebab bukan semua makanan yang kita consume mengandungi khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh badan . Sal akui bila umur meningkat banyak yang mula kurang . So , kena maintain sebab bak kata papatah ‘mencegah lebih baik dari merawat’ . Better kita top up mana yang kurang untuk dalaman badan kita !!

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
mampu melawaskan … terasa ringan badan lepas consume

Meh Sal nak share sikit kandungan Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu . Boleh la korang timbang tara untuk try:

Madu -– Merupakan pemanis semula jadi yang terkandung dalam madu dan berasal dari fruktosa dan glukosa , juga gula kompleks yang lain.  Dikenali sebagai antioksidan dan antiseptik dengan ciri-ciri pembersihan , mempunyai sejumlah kecil vitamin dan mineral.

Epal –  Cuka epal adalah dari buah epal segar yang mengandungi vitamin, pectin, potassium, sodium, magnesium, kalsium, fosforus dan zat besi . Cuka epal juga mempunyai sumber anti oksida seperti cerotinoids dan beta carotine yang mempunyai keupayaan untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dan boleh melemahkan sistem imunisasi .

Cuka –  Membantu dalam merendahkan paras glukosa darah, melambatkan pengosongan gastrik dan tahap insulin untuk kehidupan yang lebih sihat. Tambahan , bahan utamanya iaitu asid asetik mampu membunuh bakteria dan digunakan sebagai bahan pengawet semula jadi .

Sebab tu sal kata Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu mempunyai banyak khasiat dan sesuai untuk seisi keluarga . Rugi tak cuba tau .

Manfaat  Apotec Apple Cider Vinegar Dengan Madu Yang Korang Kena Tahu

Banyak manfaat bila korang consume  Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni , antaranya ialah :

  • 100% Asli Dan Selamat
  • Melegakan Sembelit
  • Sesuai untuk mereka yang dalam proses diet
  • Mengatur Tahap Glukosa Darah
  • Meningkatkan Penyerapan Zat Besi
  • Dapat menurunkan berat badan (pengurangan berat badan)
  • Membekalkan nutrien yang komprehensif dan membawa faedah kesihatan kepada pengguna.
  • Cara pengambilan amat mudah . Korang just campurkan 2 sudu atau 30ml Apple Cider Vinegar dengan 180ml air suam , kacau rata … dan di minum selepas makan .
Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
jom minum secawan …

Cara pengambilan amat mudah . Korang just campurkan 2 sudu atau 30ml Apple Cider Vinegar dengan 180ml air suam , kacau rata … dan di minum selepas makan

Pilihan Rangkaian Apotec – Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric

Bukan setakat Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu je Sal try . Rangkaian produk lain pun Sal try tau termasuk Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric .  Sal teringin nak try bila mana Sal dapat info yang rangkaian produk Apotec ni produk yang dihasilkan dari ladang dan terus ke Farmasi .

Dari segi penghasilan memang tip top dan tiada keraguan . Sebab dek keunikan pembutannya tu la Sal tanpa ragu nak consume . Setiap ramuan dihasilkan secara traditional dan dipasarkan keseluruh pelusuk Negara  untuk menguji keberkesanan terhadap pelbagai masalah kesihatan . Ianya turut merangkumi pelbagai peringkat umur .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
balik kampung jangan lupa share kemeriahan bersama Apotec , hadiahkan untuk mereka yang tersayang

Bila dah ada keserasian , mula Sal nak consume rangkaian produk Apotec ni dengan mak . Sebab mak memang susah sikit nak makan supplement kalau tak kena gaya . Sampai la satu hari tu kan Sal terbukak citer dengan mak yang Sal dah mula senang nak membuang , badan pun dah kurang rasa kurang keletihan .

Tambah bila adanya pandemik semasa sekarang .. kita nak bagi imunisasi badan tinggi sikit . Pencegahan itu perlu Sal inform pada mak , dah macam doktor peribadi lak.

Tetiba mak bersuara nak try , katanya badan rasa letih jugak . Yelah , makin berumur makin terasa badan tu . So Sal bagila try . Dalam seminggu tu Sal follow up balik . Elok katanya sebab badan rasa ringan . Kalau tak rasa malas dan berat je . Mak Sal bukan berisi pun , orangnya kecik je .

BACA JUGA: Kesihatan Diri Perlu Dijaga

Sal happy bila mak boleh consume sebab dengan situasi semasa . Nak ajak mak keluar berjalan konon nak tukar angin ke rasa cuak sekarang ni sebab mak adalah golongan yang berisiko tinggi .

So Sal belanja mak dengan Omega-3 Fish Oil . Bila mak sihat .. yeayyy kita pun happy kan . Korang camne ? Tak teruja ke nak try jugak .

Haaa lupa nak bagitau .. dalam seminggu Sal try ni memang nampak perubahan . Badan jadi ringan dan perut nampak ada penurunan sikit. Kena teruskan pengambilan sebab Sal nak tengok perubahan pada kulit . Minyak ikan ni banyak kelebihan tau .

Oh ya ! Sejak mak try .. ‘keterlupaan’ mak makin berkurangan . Syukur Alhamdulillah.

Khasiat dan Manfaat Omega-3 Fish Oil

Demi kesihatan memang Sal akan sanggup untuk consume supplement sebab tak nak dah sakit baru nak rawat . Better kita cegah . Meh nak share antara manfaat bila kita consume Omega-3 Fish Oil :

  • Meningkatkan degradasi asid lemak dan mempercepat pelepasan trigliserida dari plasma.
  • Membantu pencegahan dan pengawalan tahap tekanan darah yang merugikan.
  • Menurunkan kadar degupan jantung dengan mempengaruhi elektrofisiologi jantung
  • Meningkatkan aliran darah yang mengakibatkan pelebaran saluran (fungsi endotel)
  • Mengurangkan risiko aritmia, trombosis, kadar pertumbuhan plak aterosklerotik.
  • Mengurangkan tindak balas keradangan
  • Melalui sintesis LDL yang berkurang
  • Kandungan bahan utamanya adalah Fish oil 1300mg – EPA 650mh, DHA 260mg

Sesuai sangat untuk warga tua yang menderita kardiovaskular, mempunyai tekanan BP yang tinggi ,  ada kolesterol  serta golongan yang nak tingkatkan profil lipid kesihatan kognitif termasuk sendi .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
simpan dalam beg terus untuk bawak ke kampung dan share kebaikan bersama insan tersayang

Khasiat dan Manfaat Apotec Curmax Turmeric

  • Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular
  • Antioksidan kuat yang menyokong dan menjaga kesihatan sel dan melawan kerosakan oksidatif
  • Kesan anti-radang dan meningkatkan kesihatan sendi secara tidak langsung
  • Bahan utama terdiri daripada serbuk ekstrak Rhizome Curcuma Longa (nama saintifik) atau kunyit

Boleh diambil oleh individuyang ingin menjaga kesihatan dan meningkatkan daya tahan tubuh , individu yang menderita sakit sendi (osteoarthritis dan rheumatoid arthritis), individu yang menderita sakit otot dan neuropathic pain dan individu yang ingin mencegah penyakit kardiovaskular .

Untuk info lanjut tentang cara pengambilan , ada dinyatakan di setiap botol atau kotak rangkaian produk Apotec . Panjang lebar dah Sal story tentang produk  … korang teruja ke tidak ??

Cepat tau grab … harga produk Apotec adalah sangat berpatutan iaitu RM92.40 bagi Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg) dan RM95 untuk Apotec Curmax Turmeric (250mg). 

Sekarang ni kalau korang beli berbaloi sangat sebab ada promosi terutamanya buat pembaca yang tengah baca blog Sal ni . Constant ada buat promosi untuk produk Apotec.

Hanya dengan RM200 , korang boleh dapat Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg) + Apotec Curmax 250mg + Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu (750ml). Korang klik SINI kalau nak beli set bundle promo ni tau .

Beli dan jangan lupa bawak balik untuk mak dan ayah tersayang di kampung . Sure korang balik kan sempena cuti perayaan Aidil Adha . Sesekali apa salahnya kita bawak balik pulang kebaikan ke kampung halaman dan berikan yang terbaik untuk orang tua kita produk Apotec kan !! Bukan sahaja baik untuk kesihatan diri sendiri , malahan untuk menjaga kesihatan diri insan yang kita sayangi .

Maklumat lanjut , korang layari:

Facebook : Apotec Malaysia
Instagram : @apotecnushine
Promo link: Klik HERE
www.whatsapp.my