Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

In Beauty, Info & Ilmu

Bekerja sebagai frontliners memang tak tentu masa . Sure korang dapat bayangkan ? Tambah bila dalam situasi pandemik COVID-19 di mana kena standby 24 jam . Seriously memang penat dan letih yang teramat sangat . – Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

Mengapa Perlu Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

Balik rumah nak kena teruskan rutin sebagai ibu dan suri rumah .. badan dah macam ‘kain buruk’ . Sal tak boleh biarkan sebab badan kita ni bukan nak pakai sehari dua .. so kena buat sesuatu .

Pernah sembang dengan kawan kawan yang nampak bertenaga dan mereka sharing tentang supplement tanbahan . Tak pernah terfikir nak consume dah sejak tu Sal mula cari gali tentang supplement tambahan yang boleh support badan untuk beri tenaga .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
kita cuba rangkaian produk Apotec

Banyak keja yang perlu Sal buat .. dari office mengadap komputer , tengah hari berlari ambik anak dari sekolah. Then balik keja , sidai lipat baju , masak .. mop lantai .. basuh baju . Sangat memenatkan , jangan kata balik keja terus rehat ya . Tambah bila anak anak dah mula sekolah ni , banyak perkara yang perlu Sal buat .

Kita Cuba Rangkaian Produk Apotec Demi Imunisasi Badan Cegah Pandemik COVID-19

Untuk itu Sal perlukan supplement yang mampu untuk beri tenaga , dengan kata lain dapat support badan Sal . Alhamdulillah , akhirnya dapat jugak jumpa dan consume rangkaian produk Apotec iaitu Apple Cider Vinegar dengan madu Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric .

Bukan Sal nak sembang jual beli tapi share kelebihan , manfaat dan kenapa Sal pilih Apotec.  Banyak je brand lain kan kat luar tapi Apotec tetap pilihan di hati . Ada sebab yea ..

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
Syukur Alhamdulillah … dah jumpa supplement tambahan yang serasi dengan Sal

Sal memang particular sikit bila nak consume mana mana supplement . Risau part kandungan tu tapi dengan Apotec Sal yakin sebab diperakui dan dijamin Halal . Sebelum ni pernah Sal try Aplle Cider dari brand yang lain . Tekak Sal dan keserasian tu tak sebati pulak   .. hehehe . Tapi dengan Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni bila rasa sekal i , terus boleh terima .

Maybe sebab ada tambahan madu tu . Ok jugak sebab nak makan madu kadang tak sempat so yang ni dah 2 in 1 kan . Tu rasa paling jimat dan sekaligus kita dah consume makanan sunnah . Tambahan ,  Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni dihasilkan daripada bahan terpilih dan dari sumber yang terbaik .

Paling best , lepas consume Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni .. ia mampu melawaskan dan pembuangan Sal lebih teratur . Sebelum ni macam payah sangat nak ‘membuang’ tapi sekarang lega oii .. hehehe .

Mula macam tekejut tapi syukur sangat . Sal bagi juga sikit pada anak anak dan alhamdulillah , suka pulak dyorang minum . Maybe sebab ada rasa masam manis tu . Nak kejutkan bangun pagi pun mudah . Kalau tak jenuh jugak mengejut .

Korang try la sebotol sebab harga pun pada Sal berbaloi . Kadang tu kita kena cari supplement tambahan sebab bukan semua makanan yang kita consume mengandungi khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh badan . Sal akui bila umur meningkat banyak yang mula kurang . So , kena maintain sebab bak kata papatah ‘mencegah lebih baik dari merawat’ . Better kita top up mana yang kurang untuk dalaman badan kita !!

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
mampu melawaskan … terasa ringan badan lepas consume

Meh Sal nak share sikit kandungan Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu . Boleh la korang timbang tara untuk try:

Madu -– Merupakan pemanis semula jadi yang terkandung dalam madu dan berasal dari fruktosa dan glukosa , juga gula kompleks yang lain.  Dikenali sebagai antioksidan dan antiseptik dengan ciri-ciri pembersihan , mempunyai sejumlah kecil vitamin dan mineral.

Epal –  Cuka epal adalah dari buah epal segar yang mengandungi vitamin, pectin, potassium, sodium, magnesium, kalsium, fosforus dan zat besi . Cuka epal juga mempunyai sumber anti oksida seperti cerotinoids dan beta carotine yang mempunyai keupayaan untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dan boleh melemahkan sistem imunisasi .

Cuka –  Membantu dalam merendahkan paras glukosa darah, melambatkan pengosongan gastrik dan tahap insulin untuk kehidupan yang lebih sihat. Tambahan , bahan utamanya iaitu asid asetik mampu membunuh bakteria dan digunakan sebagai bahan pengawet semula jadi .

Sebab tu sal kata Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu mempunyai banyak khasiat dan sesuai untuk seisi keluarga . Rugi tak cuba tau .

Manfaat  Apotec Apple Cider Vinegar Dengan Madu Yang Korang Kena Tahu

Banyak manfaat bila korang consume  Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu ni , antaranya ialah :

  • 100% Asli Dan Selamat
  • Melegakan Sembelit
  • Sesuai untuk mereka yang dalam proses diet
  • Mengatur Tahap Glukosa Darah
  • Meningkatkan Penyerapan Zat Besi
  • Dapat menurunkan berat badan (pengurangan berat badan)
  • Membekalkan nutrien yang komprehensif dan membawa faedah kesihatan kepada pengguna.
  • Cara pengambilan amat mudah . Korang just campurkan 2 sudu atau 30ml Apple Cider Vinegar dengan 180ml air suam , kacau rata … dan di minum selepas makan .
Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
jom minum secawan …

Cara pengambilan amat mudah . Korang just campurkan 2 sudu atau 30ml Apple Cider Vinegar dengan 180ml air suam , kacau rata … dan di minum selepas makan

Pilihan Rangkaian Apotec – Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric

Bukan setakat Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu je Sal try . Rangkaian produk lain pun Sal try tau termasuk Omega-3 Fish Oil dan Curmax Turmeric .  Sal teringin nak try bila mana Sal dapat info yang rangkaian produk Apotec ni produk yang dihasilkan dari ladang dan terus ke Farmasi .

Dari segi penghasilan memang tip top dan tiada keraguan . Sebab dek keunikan pembutannya tu la Sal tanpa ragu nak consume . Setiap ramuan dihasilkan secara traditional dan dipasarkan keseluruh pelusuk Negara  untuk menguji keberkesanan terhadap pelbagai masalah kesihatan . Ianya turut merangkumi pelbagai peringkat umur .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
balik kampung jangan lupa share kemeriahan bersama Apotec , hadiahkan untuk mereka yang tersayang

Bila dah ada keserasian , mula Sal nak consume rangkaian produk Apotec ni dengan mak . Sebab mak memang susah sikit nak makan supplement kalau tak kena gaya . Sampai la satu hari tu kan Sal terbukak citer dengan mak yang Sal dah mula senang nak membuang , badan pun dah kurang rasa kurang keletihan .

Tambah bila adanya pandemik semasa sekarang .. kita nak bagi imunisasi badan tinggi sikit . Pencegahan itu perlu Sal inform pada mak , dah macam doktor peribadi lak.

Tetiba mak bersuara nak try , katanya badan rasa letih jugak . Yelah , makin berumur makin terasa badan tu . So Sal bagila try . Dalam seminggu tu Sal follow up balik . Elok katanya sebab badan rasa ringan . Kalau tak rasa malas dan berat je . Mak Sal bukan berisi pun , orangnya kecik je .

BACA JUGA: Kesihatan Diri Perlu Dijaga

Sal happy bila mak boleh consume sebab dengan situasi semasa . Nak ajak mak keluar berjalan konon nak tukar angin ke rasa cuak sekarang ni sebab mak adalah golongan yang berisiko tinggi .

So Sal belanja mak dengan Omega-3 Fish Oil . Bila mak sihat .. yeayyy kita pun happy kan . Korang camne ? Tak teruja ke nak try jugak .

Haaa lupa nak bagitau .. dalam seminggu Sal try ni memang nampak perubahan . Badan jadi ringan dan perut nampak ada penurunan sikit. Kena teruskan pengambilan sebab Sal nak tengok perubahan pada kulit . Minyak ikan ni banyak kelebihan tau .

Oh ya ! Sejak mak try .. ‘keterlupaan’ mak makin berkurangan . Syukur Alhamdulillah.

Khasiat dan Manfaat Omega-3 Fish Oil

Demi kesihatan memang Sal akan sanggup untuk consume supplement sebab tak nak dah sakit baru nak rawat . Better kita cegah . Meh nak share antara manfaat bila kita consume Omega-3 Fish Oil :

  • Meningkatkan degradasi asid lemak dan mempercepat pelepasan trigliserida dari plasma.
  • Membantu pencegahan dan pengawalan tahap tekanan darah yang merugikan.
  • Menurunkan kadar degupan jantung dengan mempengaruhi elektrofisiologi jantung
  • Meningkatkan aliran darah yang mengakibatkan pelebaran saluran (fungsi endotel)
  • Mengurangkan risiko aritmia, trombosis, kadar pertumbuhan plak aterosklerotik.
  • Mengurangkan tindak balas keradangan
  • Melalui sintesis LDL yang berkurang
  • Kandungan bahan utamanya adalah Fish oil 1300mg – EPA 650mh, DHA 260mg

Sesuai sangat untuk warga tua yang menderita kardiovaskular, mempunyai tekanan BP yang tinggi ,  ada kolesterol  serta golongan yang nak tingkatkan profil lipid kesihatan kognitif termasuk sendi .

Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan
simpan dalam beg terus untuk bawak ke kampung dan share kebaikan bersama insan tersayang

Khasiat dan Manfaat Apotec Curmax Turmeric

  • Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular
  • Antioksidan kuat yang menyokong dan menjaga kesihatan sel dan melawan kerosakan oksidatif
  • Kesan anti-radang dan meningkatkan kesihatan sendi secara tidak langsung
  • Bahan utama terdiri daripada serbuk ekstrak Rhizome Curcuma Longa (nama saintifik) atau kunyit

Boleh diambil oleh individuyang ingin menjaga kesihatan dan meningkatkan daya tahan tubuh , individu yang menderita sakit sendi (osteoarthritis dan rheumatoid arthritis), individu yang menderita sakit otot dan neuropathic pain dan individu yang ingin mencegah penyakit kardiovaskular .

Untuk info lanjut tentang cara pengambilan , ada dinyatakan di setiap botol atau kotak rangkaian produk Apotec . Panjang lebar dah Sal story tentang produk  … korang teruja ke tidak ??

Cepat tau grab … harga produk Apotec adalah sangat berpatutan iaitu RM92.40 bagi Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg) dan RM95 untuk Apotec Curmax Turmeric (250mg). 

Sekarang ni kalau korang beli berbaloi sangat sebab ada promosi terutamanya buat pembaca yang tengah baca blog Sal ni . Constant ada buat promosi untuk produk Apotec.

Hanya dengan RM200 , korang boleh dapat Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg) + Apotec Curmax 250mg + Apotec Apple Cider Vinegar dengan madu (750ml). Korang klik SINI kalau nak beli set bundle promo ni tau .

Beli dan jangan lupa bawak balik untuk mak dan ayah tersayang di kampung . Sure korang balik kan sempena cuti perayaan Aidil Adha . Sesekali apa salahnya kita bawak balik pulang kebaikan ke kampung halaman dan berikan yang terbaik untuk orang tua kita produk Apotec kan !! Bukan sahaja baik untuk kesihatan diri sendiri , malahan untuk menjaga kesihatan diri insan yang kita sayangi .

Maklumat lanjut , korang layari:

Facebook : Apotec Malaysia
Instagram : @apotecnushine
Promo link: Klik HERE
www.whatsapp.my

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

9 commentsOn Nikmati Kemeriahan Sambutan Raya Bersama Insan Tersayang | Apotec Makananan Tambahan Kesihatan

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu