Penting Pemakaian Mask Muka – Ha …Sal nak tanya sikit , penting ke pemakaian mask muka dan berapa kerap korang pakai mask dalam seminggu ? Sal sendiri ikut kerajinan tapi lately disebabkan faktor usia .. Sal pakai dalam 2 – 3 kali dalam seminggu tapi yang sheet mask sebab mudah macam spa bergerak . Sape tak nak kulit muka lawa kan tapi jangan dok jaga luaran je . Dalaman pun kena jaga gak .

Penting Sangat Ke Pemakaian Mask Muka

Ada antara kawan kawan Sal kata jangan dok selalu pakai mask tapi bagi Sal lain pulak sebab dah try sejauh mana keberkesanan pemakaian mask tu . Banyak faedah dan kesan yang boleh nampak bila kita konsisten pakai mask . Tak menjadi bila korang kejap pakai dan tinggal .. hehehe .

Nak jaga muka ni bukan susah tapi korang kena rajin . Jangan rajin beli je skincare tapi tak pakai .. haa part tu memang diakui akan berlakunya pembaziran . Muka ni sebenarnya bila kita rajin jaga makanya korang akan dapat kesan yang jauh lebih baik . Suatu masa dulu pun , Sal kurang gak nak jaga muka tapi bila dibiarkan jadi makin teruk so lebih baik cegah dari merawatkan ?

Faedah Yang Diperolehi Bila Pakai Mask Muka

Penting Ke Pemakaian Mask Muka
  • Kulit muka akan jadi lebih cantik dan bersih
  • Mampu menegangkan kulit muka dan nampak awet muda selalu 
  • Kedutan di wajah akan berkurangan dan garisan halus bila pakai dengan konsisten
  • Membantu dalam membuang sel kulit mati dan menjadikan kulit wajah lebih sihat
  • Kulit kusam akan berkurangan dan nampak lebih flawless
BACA JUGA: Tips Elak Muka Dari Jerawat

Kadang tu ada antara mask ni yang bersifat macam moisturizer , so kat sini kita dah jimat banyak dan tak payah nak tepek lagi  moisturizer . Boleh skip serum gak sebab kulit muka tak hydrate dan nampak lembap je . Yang kurang sangat minum air kosong tu bolehla bersahabat baik dengan sheet mask .Mask yang paling mudah nak pakai tapi jangan pakai lama sangat .

Kat mana korang selalu beli sheet mask ? Sal beli kat Guardian atau Watsons .. mana yang ada offer murah sikit , tu yang Sal grab . Tak perlu nak cari yang mahal janji pakai .. dari beli tapi letak tepi .. hehehe

Selamat mencuba ya korang !