Penting Pemakaian Mask Muka

In Beauty

Penting Pemakaian Mask Muka – Ha …Sal nak tanya sikit , penting ke pemakaian mask muka dan berapa kerap korang pakai mask dalam seminggu ? Sal sendiri ikut kerajinan tapi lately disebabkan faktor usia .. Sal pakai dalam 2 – 3 kali dalam seminggu tapi yang sheet mask sebab mudah macam spa bergerak . Sape tak nak kulit muka lawa kan tapi jangan dok jaga luaran je . Dalaman pun kena jaga gak .

Penting Sangat Ke Pemakaian Mask Muka

Ada antara kawan kawan Sal kata jangan dok selalu pakai mask tapi bagi Sal lain pulak sebab dah try sejauh mana keberkesanan pemakaian mask tu . Banyak faedah dan kesan yang boleh nampak bila kita konsisten pakai mask . Tak menjadi bila korang kejap pakai dan tinggal .. hehehe .

Nak jaga muka ni bukan susah tapi korang kena rajin . Jangan rajin beli je skincare tapi tak pakai .. haa part tu memang diakui akan berlakunya pembaziran . Muka ni sebenarnya bila kita rajin jaga makanya korang akan dapat kesan yang jauh lebih baik . Suatu masa dulu pun , Sal kurang gak nak jaga muka tapi bila dibiarkan jadi makin teruk so lebih baik cegah dari merawatkan ?

Faedah Yang Diperolehi Bila Pakai Mask Muka

Penting Ke Pemakaian Mask Muka
  • Kulit muka akan jadi lebih cantik dan bersih
  • Mampu menegangkan kulit muka dan nampak awet muda selalu 
  • Kedutan di wajah akan berkurangan dan garisan halus bila pakai dengan konsisten
  • Membantu dalam membuang sel kulit mati dan menjadikan kulit wajah lebih sihat
  • Kulit kusam akan berkurangan dan nampak lebih flawless
BACA JUGA: Tips Elak Muka Dari Jerawat

Kadang tu ada antara mask ni yang bersifat macam moisturizer , so kat sini kita dah jimat banyak dan tak payah nak tepek lagi  moisturizer . Boleh skip serum gak sebab kulit muka tak hydrate dan nampak lembap je . Yang kurang sangat minum air kosong tu bolehla bersahabat baik dengan sheet mask .Mask yang paling mudah nak pakai tapi jangan pakai lama sangat .

Kat mana korang selalu beli sheet mask ? Sal beli kat Guardian atau Watsons .. mana yang ada offer murah sikit , tu yang Sal grab . Tak perlu nak cari yang mahal janji pakai .. dari beli tapi letak tepi .. hehehe

Selamat mencuba ya korang !



You may also read!

Pusat Pakaian Hari-Hari Pakaian Sedondon Harga Berbaloi

Pusat Pakaian Hari-Hari Baju Raya Sedondon Harga Berbaloi

Assalamualaikum dan Salam Akhir Ramadan 1442H . Rebutlah peluang pada 10 malam akhir Ramadan . Rugilah kepada golongan yang

Read More...
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang

Read More...
F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Antara sedar atau tak .. kita dan pun masuk pertengahan Ramadan . Cepat

Read More...

One commentOn Penting Pemakaian Mask Muka

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu