Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

In Info & Ilmu

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’ dan tidak boleh diabaikan begitu sahaja . Sal tertarik nak memperkatakan tentang pembelajaran anak anak yang belum berakhir lagi . Terdetik di hati ini bagaimana dengan persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM) yang bakal dihadapi oleh anak anak kelak ?

Adakah anak anak dah cukup bersedia untuk melangkah ke fasa persekolah terutamanya yang dari Sekolah Rendah ke Sekolah Menengah berasrama penuh . Macam macam terlintas di hati Sal walaupun anak anak Sal sendiri masih belum ada yang melangkah ke alam sekolah menengah .

Perlu Ke Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Kita sedia maklum yang peperiksaan UPSR bagi tahun 6 tidak dilaksanakan bagi tahun lepas – 2020 . Dan exam SPM untuk tahun 5 pun belum diduduki lagi . Untuk yang Tahun 6 , sekiranya anak anak ini menduduki peperiksaan UPSR .. pastinya kita dah tahu tahap pencapaian dan dah boleh menilai keupayaan mereka untuk meneruskan sesi persekolah bagi tahun 2021.

Segala percaturan dari DIA …dan untuk itu , sebagai ibu bapa atau penjaga kepada anak anak , kena ‘extravaganza’ sikit dari segi persediaan kemasukan anak ke sekolah menengah sekiranya kita nak anak anak masuk ke sekolah berasrama penuh atau yang berprestij tinggi .

Siapa tak nak anak sekolah di sekolah yang bagus kan ?? Semua nak yang terbaik untuk anak anak tapi kita kena sediakan ‘kelengkapan’ secukupnya agar anak anak lebih bersedia .

Korang sure tahukan bila takde UPSR … anak anak akan ada ujian kelayakan untuk menempatkan mereka di sekolah berasrama penuh atau MRSM . Jadinya , sebagai persediaan … apa kata kita ‘belanja’ anak anak menerusi persediaan PKSK dan UKKM secara online bersama Fly High Training Centre .

Pada sal .. ini merupakan antara ‘pelaburan’ yang agak berbaloi demi anak anak . Kita beri pendedahan awal dari aspek:

Kaedah Menjawab

Teknik Menjawab

Cara Penulisan

Pengetahuan Am

Fokus Soalan

Teknik Pengiraan

Soalan Berbentuk KBAT

Soalan Keperibadian

Sistem Pemarkahan dan Penandaan

Kaedah / Teknik Penulisan Cemerlang

Karangan Berfokus Jenis Pendapat / Fakta

Komponen Kecerdasan Insaniah dan Intelek

Bila anak anak join klinik persediaan ni , Sal rasa sedikit sebanyak anak anak akan terbiasa dan dapat menjawab soalan peperiksaan dengan tenang . Kita sebagai parents dah sediakan keperluan yang sepatutnya dan kerisauan tu akan kurang la kan . Kalau tak risau jugak fikirkan pembelajaran anak anak .

Fly High Training Centre menyediakan modul yang terbaik untuk anak anak …

Pada Sal .. sejak pandemik melanda , anak anak dah kena biasakan diri dengan persekitaran pembelajaran yang baharu . Maksudnya , jika dulu belajar di sekolah .. jumpa cikgu tapi suasana kini berlainan . Nak tak nak , kena secara alam maya a.k.a online .

Tapi bila dah terbiasa sejak dari 2020 , Insya Allah .. anak anak akan dapat terima suasana pembelajaran di rumah . Jangan kan anak … mak atau ayah pun dah sama dok ngadap computer/laptop kan ?? heehee takpe . Parents pun belajar skali .

Klinik Persediaan PKSK dan UKKM Di Fly High Training Centre Secara Online

Antara perkara yang paling menarik di Fly High Training Centre , bagi ujian persedian PKSK dan UKKM ni dikendalikan oleh tenaga pengajar yang amat berpengalaman iaitu GB Shahril dan Cikgu Asri . Bukan calang tau sebab masing masing amat berpengalaman dalam bidang masing masing .

Tengok dari latar belakang GB Shahril dan Cikgu Asri ni menyakinkan Sal jugak . Dan ada yang dah share pengalaman sepanjang anak anak join tuisyen di Fly High Training Centre . So tu yang Sal berani share . Info lanjut dalam risalah ni ya  …

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)
Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

So pada yang tengah mencari kelas persediaan PKSK dan UKKM tu jangan lepaskan klinik persediaan yang dilaksanakan oleh Fly High Training Centre ni ya . Bukan selalu ada tau .

BACA JUGA: Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Jom la daftar sekarang dan jangan dok tunggu takut melepas peluang . Dari segi harga pada Sal rasanya dah berbaloi . Demi pelajaran anak anak , kita lakukan sesuatu sebelum terlewat .

Untuk maklumat lanjut , korang boleh WhatsApp atau layari :

Whatsapp : wasap.my/01156998919

Facebook : Fly High Training Centre

Instagram : flyhightrainingcentre

You may also read!

Pusat Pakaian Hari-Hari Pakaian Sedondon Harga Berbaloi

Pusat Pakaian Hari-Hari Baju Raya Sedondon Harga Berbaloi

Assalamualaikum dan Salam Akhir Ramadan 1442H . Rebutlah peluang pada 10 malam akhir Ramadan . Rugilah kepada golongan yang

Read More...
F&N Life Sedia Pelbagai Resipi dan Tips Masakan

F&N Life Sedia Pelbagai Resipi Dan Tips Masakan

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Harap korang semua sihat ya . Jaga diri dan kesihatan korang sebab ‘perang

Read More...
F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

F&N Life Aplikasi Mudah Order Secara Online

Assalamualaikum dan Salam Ramadan 1442H . Antara sedar atau tak .. kita dan pun masuk pertengahan Ramadan . Cepat

Read More...

13 commentsOn Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu