‘Pot Luck’ Bersama Jiran Tetangga

In My Story
Semalam berbuka beramai ramai….kali ni anjuran bersama blok rumah Sal…sangat meriah dan berkonsepkan ‘potluck’ .. dan semalam memang tak masak la…just sediakan sejenis kuih…kuih pun Sal buat yang simple…pernah buat yang berat tapi macam ‘tak laku’ je…tak abis… sedih pulak bila ingat balik. Bukan apa… nampak macam membazir.. memang membazir pun
Untuk itu…kalini Sal buat yang simple dengan harapan habis… lepas Maghrib Sal turun ke bawah blok sebab tempat buka posa buat kat area parking lot yang telah dibersihkan secara beramai ramai petang tadi…senang lepas solat turun…dan Alhamdulillah…’licin’ dah bekas kuih Sal.. syukur habis…opss lupa nak info Sal buat kuih apa…
roti sosej yang sangat simple….
Dan sehari sebelum tu Sal terfikir nak suruh Mr Hubby beli air kotak…saje nak sedekah…bila puasa mesti ramai yang haus kan…atleast kalau tak minum boleh bawak balik rumah…kebetulan ada polisterine besar kat rumah…letak ais banyak sikit pastu susun air kotak bagi sejuk sikit..sementara nak tunggu azan berkumandang… 
Lupa la pulak nak bawak fone masa join…ntah macam mana boleh lupa nak bawak turun…sorie ye kengkawan tak dapat nak sharing gambar suasana…tapi kemeriahan sangat dirasai…umpama sebuah keluarga yang besar… adik beradik yang ramai…best sangat suasana !!
Air kotak Yeos dan Delite pilihan kali ini…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu