Wanita dan kecantikan sukar untuk dipisahkan…betul kan…sangat diakui
saya pun tergolong jugak…
semalam sempat lagi ber’shopping….kebetulan ada yang bukak booth kat cafe..
dari ‘window’…terus terjebak beli…
kebetulan ujung bulan…bekalan kosmetik suma dah nak abis…
so perlu di’topup’ semula..
Stok yang boleh tahan lama…tapi bergantung pada penggunaan..
 Suka sangat pakai Ronasutra sebab 100% keluaran Malaysia dan 
sesuai sangat dengan kulit wanita asia..seperti saya…dan yang best…berasaskan mineral….
tak menyumbatkan pori pori muka…dan bila dipakai..rasa ringan sangat…
macam tak pakai bedak…
Meh saya sharing sikit  kelebihan Ronasutra …
  • Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat. 
  • Liputan yang baik (full coverage) tanpa menyumbat pori-pori, kulit masih boleh “bernafas” walaupun pakai  secara tebal sebab ia diperbuat daripada bahan galian (mineral). Mengawal pengeluaran minyak di muka dan pada masa yang sama tidak mengeringkan kulit.
  • Solekan yang nampak semulajadi dan tidak bertepek dan bercapuk capuk.
  • Bedak ronasutra tahan lama bila kita apply kat muka. Tahan selama 16 jam dan melindungi kulit dari sinar UV sebab mengandungi SPF 35.
  • Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan. Tak perlu guna foundation berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung.
  • Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan “peeling”, pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering kerana ronasutra mengandungi bahan mineral zinc oxid.
  • Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan juga mereka yg mengalami masalah kulit alergi.
  • Formula dan kandungan yang suci, halal dan bebas pewangi. Boleh dipakai juga pada waktu solat atau ketika menunaikan Haji/ Umrah tanpa was-was.
  • Warna dicipta khas untuk kulit Asia (tanpa penggunaan pigmen biru yang lazimnya terdapat dalam bedak solekan lain).

  • Pantas dan menjimatkan masa sebab tak perlu pakai foundation atau concealer lagi.
  • Satu-satunya bedak solek yang boleh diguna terus setelah “facial” atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi.
Nak tau lebih lanjut …boleh rujuk kat SINI atau RONASUTRA
dan….sebelum tu…meh nak sharing lepas make over..touchup sikit je…
sempat lagi ….saje nak tadah muka try
yang penting…halal…dan bonusnya adalah cantik..

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari