Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah

In My Story

Sambut dengan penuh kesederhanaan , Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah – Alhamdulillah , pabila berakhirnya Ramadan kita bertemu dengan Syawal . Bulan kemenangan yang kita raikan setelah sebulan berpuasa . Syukur Ya Allah . Sebelum tu Sal nak ucapkan Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439H . Belum terlewat lagi rasanya walaupun harini merupakan hari ke-5 kita Raya .

Sambut Dengan Penuh Kesederhanaan , Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah

Persiapan korang macam mana nak sambut raya kali ni . Sure meriah kan tapi kena beringat tau . Biarlah dengan penuh kesederhanaan .. jangan kita terikut dengan perkembangan fesyen semasa dan kawan kawan ya . Mana yang balik jauh tu , kereta jangan lupa service . Biarlah kita pulang dengan selamat ke kampung dan kembali datang kerja dengan penuh semangat yang baru .

Tahun ni Sal tak dapat cuti lama sangat . Tapi tetap bersyukur sebab masih berkesempatan balik jumpa mak dan keluarga tersayang . Kena masuk balik keja dan akan cuti balik sebelum cuti persekolahan berakhir . Jadila kan …

Sal harap korang gunakanlah cuti yang ada ni sepenuhnya . Ambil peluang untuk ziarah sanak saudara dan kalau ada cuti panjang lagi bawakla anak anak berjalan . Sal pun pening jugak fikir nak bawak anak anak berjalan mana ni . Boring agaknya kena dok rumah tapi ibu keja . Maybe Sal akan bawak bercuti ke lokasi yang dekat sebab nak elak jammed .

Jaga Diri Dan Kesihatan Sepanjang Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah

Part kesihatan please ya , tolong jaga . Mana yang dah berjaya maintain atau dapat berat badan ideal selepas bulan puasa .. jagaaaa laaaa . Jangan ikut nafsu sangat yelah , time raya ni semua masakan sedap , manis .. pantang tengok mesti nak ngappp .

Menangis tak berlagu woii , tanpa korang sedar nanti baju raya yang dok beli masa bulan puasa dah sendat . Jangan kata Sal tak bagitau dan peringat ya !! Sebagai manusia kita kena sentiasa ingat mengingati . Tak salah kan , cuma korang kena berhati hati je la . Nak makan tu boleh tapi ambil potion yang sedikit . Nah Sal kongsikan :

Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah
Salam Aidilfitri 2018 Syawal 1439Hijrah

BACA JUGA: Khasiat Stevia Untuk Kesihatan

Raya raya jugak , kesihatan tu ingat dan elakkan pembaziran . Pada yang keja gomen tu haaaa gaji awalkan untuk bulan Julai . So sendiri mau ungat naaaaa ……..

Salam Lebaran !!

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu