Jom Sertai KIDS ECO DASH Fun Run Kanak-kanak

In My Info, My Story, Parenting

Assalamualaikum Sahabat !!

Sebelum ni pernah gak Sal terfikir nak bawak anak anak masuk Fun Run . Rasanya dah jadi trend kot kat Malaysia ni , musim berlari sambil menyumbang ke arah kesihatan tubuh badan . Teringin jugak Sal sendiri nak join cuma belum berkesempatan lagi . Masih dalam anganan gitu .. huhuhu . Dan baru ni bila ada rakan blogger yang share info tentang Kids Eco Dash , membuatkan Sal tertarik nak bawak anak anak join . So ape lagi , Jom Sertai KIDS ECO DASH Fun Run Kanak-kanak .

Macam Best !! Semangat #HariSukanNegara atau #HSN2017 masih menebal lagi dalam diri ni . Kebetulan masa sambutan minggu sukan tu memang Sal sekeluarga ke sekolah Khalish & Khaleef . Seronok gak bila sesekali kita bersenam walaupun nampak sempoi tapi elemen beriadah tu still ada . Yelah , mengukuhkan lagi  ikatan ukhuwah keluarga .

Bila dok bersembang dengan Khalish nak join ke idak Kids Eco Dash ni sambil tunjuk poster kat Instagram .. angguk dan bersemangat ,  nak join katanya  . Khaleef pun sama . Poster pun cun ha ..pandai attract hati  uuuu . Ce tengok ni , maklumat semua complete .

Jom Sertai KIDS ECO DASH Fun Run Kanak-kanak
Jom Sertai KIDS ECO DASH Fun Run Kanak-kanak

Pada yang nak register untuk anak anak cepat tau .. masih dibuka sampai jam 1159 malam (Selasa – 26 Oktober 2017)  . Masih ada lebih kurang dalam 2 hari lagi sebelum pendaftaran ditutup . Please CEPAT !! Nak puaskan hati korang meh terjah link ni  KIDSECODASH . Dan pada yang dah register , jangan lupa pulak nak collect Race Kit  Jumaat ni (27 Oktober 2017) bertempat di Malaysia Tourism Centre @ Matic Jalan Ampang . Sila jangan lupa , sian kat anak anak nanti . Sal pun akan cuba self reminder .. hehehe . Pada yang betul betul tak sempat sila minta wakil ya , cuma kena bawa sekali salinan kad pengenalan .

Jangan kata anak anak , Sal pun teruja sebab Sal dan Mr Hubby register as a volunteer untuk Kids Eco Dash . Mula la fikir bagai dalam kepala otak ni . Boleh ke anak anak lari tanpa ibu bapa disisi . Biasala pemikiran mak mak sangat kan . Tapi bila difikirkan balik , bila lagi nak join Fun Run untuk anak anak . Terima kasih tak terhingga Sal ucapkan pada Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia sebab anjurkan aktiviti seumpama ini dan memberi ruang dan peluang pada anak anak yang berusia antara 4 hingga 12 tahun untuk mengenali dengan lebih dekat lagi alam sekitar !! Inisiatif yang cukup bagus pada Sal.

Moga usaha ini terus dikekalkan pada masa akan datang . Tunggu entri Sal akan datang ya sambil berceloteh tentang keletah anak anak di Fun Run – Kids Eco Dash .

Meh daftar pada yang belum >> 

Pendaftaran Kids Eco Dash

Maklumat lanjut >>

KIDS ECO DASH 2.0 2017

You may also read!

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Persediaan Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) dan Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM)

Tatkala Negara kini masih ‘berperang’ mendepani pandemik COVID-19 yang semakin berleluasa ..masih ada beberapa perkara yang perlu diteruskan ‘perjuangan’

Read More...
Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Beli Emas Online Secara Pakej Menabung Harga Murah I Kedai Emas Hajjah Halijah

Dalam tak diam , tahun 2020 dah pun berlalu dan yang pastinya meninggalkan pelbagai kenangan kan !?  Sal pun

Read More...
Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Kelas Tuisyen Online Fly High Training Centre Terbaik 2021

Sepanjang musim Negara dilanda pandemik COVID-19 ni kan , antara perkara yang merisaukan Sal adalah pembelajaran anak anak .

Read More...

2 commentsOn Jom Sertai KIDS ECO DASH Fun Run Kanak-kanak

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu