Sunway Lagoon Water Park Percutian Singkat Yang Menyeronokkan

In Info & Ilmu, Parenting

Sunway Lagoon Water Park Percutian Singkat Yang Menyeronokkan – Baru ni Sal sekeluarga sempat bercuti di Sunway Lagoon . Memang tak pernah pegi pun dan buat pertama kalinya Sal jejak kaki ke sana . Terkasima jugak la bila masuk sebab kawasan Sunway ni amatlah  besar dan Sal dah mula terbayang tentang keselamatan anak anak .. huhuhu . Anak tengah membesar ni kebiasaannya minat nak explore mereka ‘amat luar biasa’ dan di luar kotak pemikiran kita.

Sesampai je di Sunway Lagoon , keadaan masih terkawal walaupun dah ada pengunjung yang lebih awal dari kami untuk dapatkan tiket masuk . Kena awal sebab nak elakkan kesesakan dan biasala bila anak anak dah nampak air , tak tentu arah jadinya dan kita pun jadi kelam kabut nak kawal .

Punyala gembira anak anak Sal .. terus nak tukar swimming suit . Seronok tak terkata sebab ada ‘beach’ dalam Sunway ni rupanya . Jangan kata anak , Sal pun dah terikut sama tapi masih boleh kawal emosi lagi … haru lak … kihkihkih.

Percutian kali ni boleh dikatakan ala ‘familyday’ sebab Sal datang dengan beberapa family dari officemate Mr Hubby . Ada la dalam 5 family . Seronok jugak bila sekali sekali gather , faham la kan . Sembang tak hengat .

Apa pun bila di tempat terbuka ni keselamatan anak paling utama . Mata Sal memang tak lepas pada anak anak . Jangan tak tahu , dalam tak lepas tu kan .. tetap ‘lost’ jugak Khaleef sekejap .  Banyak sangat tarikan dalam Sunway ni . Tambah pada anak anak yang suka kan air , memang berbaloi datang sini . Main air sampai keletihan . Jom cuci mata jap dengan aksi anak anak Sal dalam air .

Kalini Sal memang fokus sikit pada Kaariz . Ingat takut air .. rupanya tak langsung . Lama jugakla dia dok dalam air dengan pelampung khas dia yang Sal beli sejak zaman Khalish baby lagi . Tahan betul . Bila ajak naik mengamuk lak dia .. penyudahnya Sal biar dia berendam dalam pool . Agak agak dia jauh ketengah , Sal mintak sape yang ada tolak dia ke tepi . Bila Mr Hubby ada , dia la dok jaga kejap . Selebihnya Sal perhati dari tepi pool .. boleh gitu ?? hehehe

Dan yang paling happy haritu adalah Khalaf !! suka sangat Sal tengok gelagat dia masa kat Sunway Lagoon . Sebelum ni dialah yang paling takut air . Alhamdulillah dah tak takut . Yeaayyyyyy … ibu happy sangat sangat . Maybe sebab selalu bawa dia turun pool  jadi lama kelamaan rasa takut tu hilang sendiri .

sunway lagoon

Sal tak sempat sangat nak snap gambar dan follow Khalish & Khaleef sebab dyorang dah follow family bff rounds area lagi . Nasib jugak la bercuti dengan family lain , atleast Khalish dan Khaleef sempat ke tempat lain . Nanti Sal sambung story lagi ya . Tu pun tengok pada kerajinan … huhuhu

Kegembiraan anak anak adalah satu kepuasan pada Sal . Tak perlu jauh pun nak bercuti sebenarnya dan sila ikut kemampuan sendiri !!

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

13 commentsOn Sunway Lagoon Water Park Percutian Singkat Yang Menyeronokkan

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu