Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster

In My Story, Travel

| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat | 

Bila Sal bersuara je nak ke LEGOLAND dengan anak anak , semua terus bersorak keriangan .  Memang sangat dinantikan trip ke LEGOLAND . Dengarnya kalini banyak tarikan baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster . Termasuk , Annual Pass promotion . Ni pesifik tarikan terbaharu di LEGOLAND tau .

LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
23 Family Kelab Blogger Ben Ashaari – Family Day 2018 di LEGOLAND Malaysia bersama Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster

LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster

Walaupun bukan cuti sekolah , Sal ambil peluang bawak anak anak ke LEGOLAND sebab tak nak terlalu sesak . Dapat bayang kalau pegi masa cuti sekolah … jenuh nak beratur masuk .

Best part trip kalini , Sal bukan pergi 1 kelurga je tau tapi bersama dengan 23 Family Kelab Blogger Ben Ashaari yang lain termasuk Ben Ashaari – pengasas KBBA9 . Dan secara tak langsung ini merupakan Family Day KBBA9 yang pertama bagi tahun 2018 bersama merasai tarikan terbaharu LEGOLAND Malaysia iaitu NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster dan tak ketinggalan Annual Pass Promotion  .

Sejak join KBBA9 , ukhuwah yang terjalin semakin rapat sebab pertemuan demi pertemuan diaturkan bersama ahli kelab … dan tak putus jugak dengan aktiviti . Sape kata join Kelab Blogger tak best .. Hanya Jauhari Mengenal Manikam .

Perkara pertama yang wajib kita buat sebelum masuk ke taman tema LEGOLAND adalah grouphoto . Bukan senang kita nak berkumpul bersama pasangan masing masing dalam KBBA9 ni , so kita abadikan kenangan dulu ya .

Walaupun sebenarnya anak anak dah tak sabar nak terokai dan rasa pengalaman baru yang bakal mengujakan perasaan masing masing .  Korang kalau datang LEGOLAND jangan lupa bawak topi dan sun glass ye … panas la jugak tapi boleh je lepak kat tempat khusus untuk istirahat .

Dan , jangan lupa pakai sport shoes supaya lebih selesa dan tak menyakitkan kaki . Luas jugak kawasan LEGOLAND ni tau !!

Betul ke Annual Pass Promotion LEGOLAND  Berbaloi Dimiliki Dengan Harga Masuk Tiket Sehari – RM199 ??

LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
Annual Pass Promotion LEGOLAND Berbaloi Dimiliki !! RM199 je wehh

Masa dipintu masuk LEGOLAND , korang akan nampak sebuah kereta Nissan Almera . Ni best deal tau , korang boleh buat Annual Pass LEGOLAND hanya dengan harga tiket masuk sehari berjumlah RM199 . Dapat pulak layan Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster .. phewws

Berbaloi weh .. mana tau korang antara yang bertuah akan memenangi Brand New Nissan Almera . Aamiin . Sal pun tengah berkira jugak nak apply .. tapi nak kira bajet dulu ya, huhuhu .

Sepanjang masuk ke LEGOLAND , Khalish dan Khaleef tak lepas lepas pegang risalah yang mengandungi pelbagai info menarik mengenai lokasi taman tema LEGOLAND .

Memang tak kan sesat sebab semua ada dalam tu , larat atau tidak je nak berjalan . Ni yang nak cerita tentang anak anak Sal . Kemain tau tenaga dyorang … dari pagi sampai nak ke senja masih dok ada dalam nu …ibu dah makin pewai tapi bila tengok anak anak bersemangat , ku ketepikan kepenatan itu .

Ohh lupa nak bagitau , tandas.. tempat solat semua ada dalam taman tema , so tak risau nak solat . Kebersihan adalah ditahap yang terbaik dan sentiasa terjaga .

Kalau tak caya korang boleh duduk kejap dalam toilet dan tengok dalam setengah jam tu berapa kali pekerja LEGOLAND masuk bersihkan . Yang dok sapu clearkan kawasan jangan cakaplah .. sentiasa ada

Nak bagi peringatan sikit , bila masuk LEGOLAND ni jangan bawak makanan ye .. sebab beg semua akan di check terlebih dahulu . Tapi jangan risau ada ja makanan yang dijual kat dalam . Pelbagai pilihan ada dan akan buat korang rambang mata jugakla nak beli . Cuma sediakan duit sahaja .

Sal memang akan menabung untuk bawak anak anak jalan setiap tahun . Kita get ready je sebab masa Sal tak menentu tapi idak la sampai cutikan anak sekolah . Kita tengok peluang dan ruang yang ada .

BACA JUGA: Pengalaman Mengujakan Di LEGOLAND 

Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia  – NINJAGO The Ride, LEGO VR Coaster dan Promosi Annual Pass

Ikutkan Khalish dan Khaleef , semua tempat nak pergi dan rasa pengalaman tapi tak semua tempat yang Khalaf boleh masuk . Ada yang kena follow the rules …ikut umur dan ketinggian .

So Mr Hubby banyak dengan Khalaf dan Sal pulak handle Khalish dan Khaleef . Nak story memang banyak , kalini anak anak dapat merasa banyak permainan sebab tak lama nak line up .

Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
jom kita try LEGO VR Coaster lepas ni kita ke NINJAGO The Ride pulak yea

Antara tempat yang kami jejak LEGO Technic, LEGO Kingdoms , Imagination , Land of Adventure , LEGO City , MINILAND , LEGO Studios , Lost Kingdom Adventure , LEGO NINJAGO Live Show , LEGO NINJAGO The Ride , LEGO Race VR Coaster .

Bayangkan kalau yang LEGO Race VR Coaster tu kan , anak anak boleh pulun naik sampai 4 kali . Sal tengok pun dah seram dan sememangnya Sal ni gayat gak orangnya .

Relax je anak anak naik sambil tunjuk thumbs up !!  kihkihkih .. sabar je la kan . Sal pulak suka layan NINJAGO The Ride . Best wooo .. main perang perang di alam maya .. addooiiyai .. kita tengok markah sape yang tinggi .

Bangga betul Khalish time ni , seronok gak sesekali melayan tapi takleh la selalu datang LEGOLAND ye nak . Kena tunggu ibu menabung lagi , Insya Allah ada rezeki akan datang kita pegi lagi yea .

Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
Sakan Sal bergambar dulu yea di LEGO VR Coaster

Kenangan Manis Bersama Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster

Masa nak balik kan .. ha ni nak story , Sal dok pujuk anak anak sebabnya tak nak balik wehh … hari dah nak senja , Anak oh anak !! Seriously kena datang lagi dan sebenarnya Sal nak tunggu Khalaf besar sikit supaya dia dapat merasa banyak lagi  tempat di taman tema LEGOLAND  ni . Tapi bila fikir Kaariz .. sian dia takde peluang lagi nak jejak ke sini .

Banyak pengalaman baru yang anak anak Sal dapat dan sampai 2 kali jugak la Khalish dan Khaleef dapat Certificate of Achievement di The LEGO MINDSTORMS WORSHOP .

Kalini anak anak pulun betul setiap inci taman tema , lepas kan geram kot sebab baru dapat merasa erti kata sebenar Taman Tema LEGOLAND .. hehehe . Sebelum ni semua kecik lagi masa pegi .. tak tau nak feel sangat . So , better korang rasa pengalaman di LEGOLAND sendiri sebab sangat berbaloi di mana anak anak dapat peluang bermain sambil belajar !! Jangan lupa tau Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster .

Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
Best wooo NINJAGO The Ride di LEGOLAND Malaysia

Untuk maklumat lanjut korang boleh layari :

Website >> LEGOLAND® Malaysia 

Instagram >>  legolandmalaysia

FACEBOOK >> LEGOLAND.my

 

Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster
Happy sakan anak² Sal .. sekian untuk entri berkenaan tarikan baharu NINJAGO The Ride, LEGO VR Coaster, Annual Pass Promotion di LEGOLAND Malaysia

You may also read!

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...
Tips Elak Burnout Dalam Menguruskan Anak

Tips Elak Burnout Dalam Menguruskan Anak

Sejak negara dilanda pandemik COVID-19 , kebanyakkan dari kita yang tergolong dalam komuniti parents ni kena hadap situasi baru

Read More...
OTG Perfume Minyak Wangi Kekal Harum

OTG Perfume Minyak Wangi Kekal Harum

Ade ke yang tak suka pakai perfume ? Rasanya dah jadi kemestian kan bagi seseorang pakai perfume terutamanya lepas

Read More...

18 commentsOn Tarikan Baharu LEGOLAND Malaysia | NINJAGO The Ride & LEGO VR Coaster

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu