Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri

In Parenting
Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri  – Rasa sekejap betul masa berlalu dan anak anak dah semakin membesar . Terkadang tu tanpa Sal sedari . Tulah , nak salahkan diri sendiri pun ye jugak . Bila bekerja kena pandai bahagikan masa sebaik mungkin . Sebelum ni Sal ada kongsikan tip tentang Pengurusan Masa .

Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri , Bukan Silap Lain

Cuma tips ni lebih kepada pendekatan masa kita bekerja . Lepas ni Sal akan try usahakan tips untuk kita lapangkan masa bersama anak anak walaupun berkerjaya .
Kita mampu lakukan dan Sal sendiri pun curik masa untuk bersama anak anak .
Kita boleh !! Jangan kata tidak ..
Jangan terlalu leka sampai anak anak terbiar . Sal faham ,zaman gajet ni kadang kadang tu tak kira masa , tambah ade aplikasi whatsapp. Ade je info masuk , nak itu ini la meskipun bukan waktu kerja Sal sendiri pernah alami dan selalu pun , so kena sabar dan bijak mengatasi .
Bila bersama dengan anak anak , walaupun 5 minit yang Sal dapat dah syukur Alhamdulillah nak lebih pun kadang tu anak anak cepat bosan . Bukan boleh paksa , so kita follow je ragam dyorang . Janji happy kan !!
Masa yang sikit terkadang tu lebih berharga dan kalau korang tak caye korang tryla bila mood anak anak baik . Ha ni lagi satu .. Mood pun mainkan peranan penting tau jangan dipaksa bila anak anak moody  nanti sendiri naik darah . hehehe
Mana yang pernah rasa mesti faham kan . Sal kebiasaannya akan bagi anak anak cool dulu . Baru Sal berani nak ajak buat pape .. kalau tak memang ape pun tak jadi .

 

Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri

 

Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri
Dan lagi satu , jangan paksa diri sendiri . Tambah bila kita kerja, balik je rumah badan dah penat . Sila cari masa yang sesuai okeh !! Paling best weekend la .

You may also read!

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...
Tips Elak Burnout Dalam Menguruskan Anak

Tips Elak Burnout Dalam Menguruskan Anak

Sejak negara dilanda pandemik COVID-19 , kebanyakkan dari kita yang tergolong dalam komuniti parents ni kena hadap situasi baru

Read More...
OTG Perfume Minyak Wangi Kekal Harum

OTG Perfume Minyak Wangi Kekal Harum

Ade ke yang tak suka pakai perfume ? Rasanya dah jadi kemestian kan bagi seseorang pakai perfume terutamanya lepas

Read More...

2 commentsOn Tiada Masa Bersama Salahkan Diri Sendiri

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu