Tips Kecantikan Penjagaan Muka

In Beauty

Tips Kecantikan Penjagaan Muka – Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan . Betul tak korang ?? Pada Sal .. kalau nak muka korang sihat dan bersih sentiasa , rutin penjagaan tu kena jaga . Tapi bila dah awal lagi surrender .. camne nak kekal muda jelita ?? Ada jenis yang nak cantik tapi malas .. waduh !

Kenapa Tips Kecantikan Penjagaan Muka Penting

Tips Kecantikan Penjagaan Muka

Sebenarnya ramai jugak yang bertanya Sal guna produk apa untuk penjagaan kulit muka . Mana yang sempat dibeli kat drugstore dan yang ada promotion la jawabnya . Sape tak nak beli produk waktu sale kan ? Murah wehhh . Dan korang kena tengok jugak kesesuaian produk dengan kulit tu .

Bila dah pakai sesuatu produk , korang tengok la keserasian . Jangan main belasah je dan seandainya ok , nampak keberkesanan .. teruskan tapi sekiranya ada kesan sampingan . Stop !!

Mencegah lebih baik dari merawat . Yang ni kena ingat seumur hidup

Langkah penjagaan kulit muka Sal simple je dan dari dulu suka tengok cara wanita Korea kekalkan kecantikan muka dyorang . Bukan susah pun , korang follow gini :

1. Cuci wajah – Biasanya wanita Korea akan melakukan cucian wajah sejumlah dua kali . Cucian pertama untuk membuang solekan pada keseluruhan wajah . Cucian kedua pula dengan menggosok perlahan kulit bagi merangsang peredaran darah

2. Penyegar – Penyegar bertindak mengimbangi pH kulit dan menyediakan kulit untuk menerima manfaat atau khasiat produk penjagaan kulit lain yang digunakan selepas penyegar

3. Esen – Esen membantu untuk merawat kulit dan meningkatkan keupayaan bagi tujuan penyerapan manfaat produk lain

4. Serum – Wanita Korea menggunakan tiga jenis serum khususnya untuk menangani masalah kulit seperti antipenuaan , merawat tompok hitam dan menghidrat

Bila ada kelapangan atau kerajinan .. Sal akan continue dengan pemakaian Mask Face dan Krim mata . Boleh masukkan dalam rutin penjagaan kulit muka korang . Insyaa Allah dengan adanya kerajinan pasti akan dapat hasil yang memuaskan .

BACA JUGA: Pencuci Muka Terbaik Berkesan

Tetapkan rutin penjagaan kulit muka korang dan jangan sesekali tidur dengan muka yang penuh dengan make up . Elakkan dari beli produk tempatan yang korang sendiri tak tahu macam mana proses pembuatannya . Pesanan ringkas masyarakat ni korang hadam elok elok ya . Jangan kata Sal tak share !!

You may also read!

Badan Lebih Sihat Dengan Vitamin C+ Shine 1000mg Produk Kitsui

Kitsui Vitamin C+ Shine 1000mg Menjadikan Badan Lebih Sihat

Setiap wanita pasti mengimpikan kulit wajah yang cantik seiring dengan tubuh badan yang sihat kan ?? Sal pun macam

Read More...
Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Projek Infaq Ramadan Bersama Dapur LapoWey

Rejab dah pun berlalu meninggalkan kita  .. masuk bulan Syaaban yang penuh dengan keberkatan sebelum Ramadan menjelma . Ramadan

Read More...
Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Kids Eyewear Safer Optics Anti Blue Light Glasses Lindung Mata Anak

Sejak anak anak kerap guna laptop , komputer , handphone bagi meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) ..

Read More...

One commentOn Tips Kecantikan Penjagaan Muka

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu