Lama dah tak makan steak…sesekali bila teringin …Sal akan cakap kat Mr Hubby…kebetulan ada Steak House baru bukak kat area Pasar Keramat atau Dato Keramat…sedap dengarnya…so…mestila nak try…dengar harga pun ok…kalau berbaloi dengan menu dan kesedapan…harusla try kan…
Sal memang tak penah dengar Tree Steak House ni..rupanya ade dah di Sg Buloh.. sebelum ni Mr Hubby dan try dengan geng opis…sedap katanya..so Sal pun gedikla nak try gak….huhuhu….sampai di Tree Steak House…agak teruja la jugak..sebab nampak menarik…yang penting kebersihan..Sal memang memilih sikit…lagi la kalau tempat makan..

Jom selak menu…

sory….gambar tergelap…huhuhu
Dah la tengah lapar…bila tengok menu…waduhhh….ngencesss teruss..layanan memang best…cepat je ambik order….dan tak lama lepas tu sampai la makanan…pelbagai steak ….chickenlamb…tinggal pilih je…nama pun unik..dan bila ada keunikan..sampai bila bila pun kita akan ingat… antara menu yang boleh order macam Jati Jumbo Steak…Bakau Black Russian…Nyatoh Sizzling Steak…Cendana Chicken Chop…Cengal Chicken Chop…dan banyak lagi…pilih saja…
1st time Sal try Meranti Steak..terus jatuh cinta…jarang Sal order steak tapi ntah macam mana..tetiba hari tu teringin pulak…sebab tengok gambar kot…Alhamdulillah sedap….lembut…brown sauce pun sodap !!

pilih….jangan tak pilih…

Sal pilih steak…

Hubby pilih Chicken Chop…best gak….Sal rasa gak…ngelat…
Tengok gambar ni pun boleh jadi lapar balik….kuikuikui…sabar jela..ade gak malam ni gi pekena lagi…so pada kengkawan yang terbaca entri ni dan dok sekitar Keramat…Wangsa Maju..Setiawangsa…mehla rasa…serious tak akan mengecewakan…

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari